El Vendrell, 8 de juny de 2020

A poc a poc, la cultura es va reactivant de manera presencial al Vendrell, i la setmana vinent ho fa amb un plat fort, la reobertura dels museus.
Després de mesos treballant de manera virtual, en els quals, els museus del Vendrell, han ofert jocs, entrevistes, xerrades i material didàctic, i s’ha pogut gaudir de celebracions a través de les xarxes socials, com el 25è aniversari del Museu Deu o el 175è aniversari del naixement d’Àngel Guimerà, es torna a posar en marxa un dels pilars del patrimoni vendrellenc.
El primer que va obrir les portes va ser el Museu Pau Casals, el dissabte 6 de juny, i el seguiran el Museu Apel·les Fenosa i els museus municipals, el Museu Deu, el Museu Àngel Guimerà i la Casa nadiua de Pau Casals, el proper dimecres 10 de juny.
Ja fa dies que els equipaments culturals estan treballant per preparar els espais i adequar-los a aquesta nova realitat, prenent totes les mesures de seguretat i higiene adequades, per tal de garantir la seguretat dels visitants i els treballadors, i fer-los gaudir d’una visita amb total garanties.
La societat recupera, doncs, un espai on aprendre i conèixer la cultura del Vendrell. A més a més, cal destacar que els vendrellencs i vendrellenques gaudeixen, de manera permanent, d’entrada gratuïta a aquests museus, per visitar-los sempre que vulguin.
D’altra banda, aprofitant que el Vendrell aquest 2020 és Capital de la Cultura Catalana, vol seguir impulsant aquest tresor patrimonial del qual gaudeix el municipi, com són els museus, i obrirà una nova eina molt necessària per a la projecció exterior d’aquests espais, un nou web específic dels Museus del Vendrell, que veurà la llum ben aviat. En aquesta pàgina web hi haurà la informació necessària per conèixer tota la oferta dels museus municipals de la capital del Baix Penedès, com són el Museu Deu, el Museu Àngel Guimerà i la Casa nadiua de Pau Casals, i amb un enllaç també als dos museus de titularitat privada, el Museu Pau Casals i el Museu Apel·les Fenosa. Aquesta nova eina també disposarà d’una apartat per accedir a la compra en línia de les entrades als museus municipals.



©2019 Ajuntament del Vendrell