El Vendrell, 4 de juny de 2020

El dilluns dia 8 de juny es tancarà la Plaça dels Germans Trillas per les obres d’urbanització previstes al Projecte Feder. Aquest projecte té com a objectiu la reordenació i millora de l’espai urbà del centre de Coma-ruga. Les obres començaran per la plaça i posteriorment s’actuarà al voltant del llac, amb la restauració de l’estructura arquitectònica que l’envolta, i a l’entorn immediat de l’edifici Tabarís. Aquesta obra d’urbanització inclou la renovació total dels paviments, dels serveis urbans soterrats, l’enjardinament, la senyalització i el mobiliari urbà. 

Els objectius principals d’aquest projecte d’urbanització són:
-Recuperar el centre de Coma-ruga per a la ciutadania, perquè esdevingui un espai renovat atractiu per als veïns i veïnes, i visitants, per al desenvolupament d’activitats d’oci i per a la implantació d’activitats econòmiques.
-Pacificar aquest espai central prioritzant la mobilitat a peu i en bicicleta enfront el transit de vehicles.
-Millorar i donar continuïtat a la connexió entre el centre urbà i el passeig marítim.
-Potenciar i recuperar els valors naturals del territori on s’implanta el nucli urbà de Coma-ruga.
-Utilitzar materials que contribueixen a la reducció de la contaminació, com  paviments que absorbeixen el CO2.

La redacció de projecte bàsic i executiu ha estat realitzada pel despatx d’enginyers  SBS SIMÓN I BLANCO, S.L.P  i l’obra s’ha adjudicat a la UTE VOLTES CONNECTA-VOLTES. El projecte Feder s’ha d’executar abans de final d’aquest any per complir les condicions de la subvenció i el seu pressupost és de 992.067,99 euros, IVA inclòs.
Aquesta actuació inclou també la recuperació de tres elements patrimonials emblemàtics: la restauració de l’estructura arquitectònica de l’Estany, de la Font del Roserar i de l’espai adjacent a la deu. Aquests treballs han estat adjudicats a la UTE LESENA, SERVEI INTEGRAL AL PATRIMONI SLU – ALFI BIOCONS SL ,  per un import  72.982,20 euros, IVA inclòs.
El Feder de Coma-ruga, a més d’aquesta obra d’urbanització, inclou també la rehabilitació de l’edifici del Tabarís, projecte que en aquests moments està en fase de redacció.

02 14 logos feder web
Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.



©2019 Ajuntament del Vendrell