El Vendrell, 29 de maig de 2020

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell tornarà a obrir les portes al públic el proper 10 de juny. Ho farà aquesta data per recordar que el 10 de juny de 1944 les tropes nazis varen provocar a la localitat d’Oradour-sur-Glane una massacre amb 642 persones assassinades, 19 de les quals eren republicans espanyols.
El 28 de març d’aquest 2020 s’havia d’haver fet la inauguració de la mostra dedicada a la història del Monument, que va ser encomanat llavors a Apel·les Fenosa, amb la presència de familiars de les víctimes i de les autoritats vinculades a les poblacions d’origen de les víctimes.
En aquests mesos de l’estat d’alarma, l’exposició ha estat viva i activa, i la Fundació ha contactat amb els centres de memòria, historiadors i periodistes, per difondre la identitat de cadascuna de les víctimes republicanes. Aquesta divulgació ha obtingut un gran ressò a l’Aragó, a Múrcia i a Catalunya, amb articles i recerques vinculades a les localitats de Saragossa, Alcañiz, El Esparragal, Sabadell, i Vilalba dels Arcs, d’on eren aquestes famílies assassinades.
Mentre tant, a més del llibre dedicat a la mostra escrit pel professor de la Sorbonne, Bertrand Tillier, ha aparegut un nou llibre, “Recuerda”, de l’historiador David Ferrer Revull, que escriu una a una la història personal de les 19 víctimes.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell