El Vendrell, 12 de maig de 2020

Ahir, a la tarda, va tenir lloc una segona reunió del Pacte de Coma-ruga, aquesta vegada de forma telemàtica, en la qual hi van participar regidors i regidores dels àmbits de Platges i de Medi Ambient d’un total de setze municipis de costa, des de Sitges fins a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, per tal de plantejar una estratègia comuna a la desescalada de la Covid-19 per a l’obertura de les platges.
En aquesta ocasió, als onze ajuntaments de la primera reunió, celebrada el passat mes de febrer a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, s’hi han unit Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp / Miami Platja i Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant. En global, aquest conjunt de municipis comparteixen 110 quilòmetres de costa amb espais naturals comuns més enllà de les barreres físiques o polítiques.
L’objectiu de la reunió va ser resoldre dubtes i plantejar línies d’actuació conjuntes per poder obrir les platges aquesta temporada garantint la seguretat sanitària per als veïns i veïnes i les persones que visiten aquests municipis, i amb el compromís adquirit a la primera reunió de realitzar una gestió sostenible del litoral amb el manteniment dels ecosistemes naturals.
Un altre eix important de treball és la necessitat de reimpulsar l’economia, principalment basada en el turisme en pràcticament tots els municipis reunits, pactant unes mesures per reduir els efectes que ha causat la pandèmia a l’economia municipal i social per l’aturada de l’activitat comercial, entre d’altres.
Els setze municipis van arribar ahir al compromís de fer una gestió de les platges garantint l’equitat social, la viabilitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, els participants es van emplaçar a fer una nova reunió la propera setmana per consensuar les mesures adequades.  





©2019 Ajuntament del Vendrell