El Vendrell, 11 de març de 2020

"Com a casa" és un programa dirigit i presentat per la periodista vendrellenca Gemma Ventura, en què, en motiu del Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana, entrevistarà personatges referents de la cultura catalana en espais emblemàtics i referents culturals del municipi: des dels museus fins a la biblioteca.
Seran converses en profunditat, íntimes, en què, durant una hora, la periodista mantindrà un diàleg tranquil sobre la vida amb diversos personatges representatius del món cultural. Els espais no són elegits a l 'atzar, sinó que tenen l'objectiu de fer sentir a l 'espectador, a l'entrevistadora i a l'entrevistat com a casa. Es per això que, per tal de projectar una imatge amable i diferent, les converses es podran gaudir en espais com el menjador de la Casa nadiua de Pau Casals, el despatx d'Àngel Guimerà o el jardí del Museu Deu. Segons Ventura, són espais del Vendrell que “conserven l’essència i que voldria que els espectadors se’ls fessin seus”.
El cicle tindrà un format televisiu, ja que les converses seran enregistrades i posteriorment emeses per Televisió El Vendrell, i comptarà també amb l’assistència de públic als enregistraments. Segons Ventura, “per a les persones que hi acudeixin serà un enriquiment per a l’esperit poder gaudir d’aquestes trobades en espais tan singulars”.
Les persones que participaran en aquest cicle són: el dimarts 24 de març, a les 17 h, l 'actor Lluís Soler s'acostarà a la Casa Museu d'Àngel Guimerà; el dimarts 7 d'abril, a les 18 h, al museu Apel·les Fenosa, vindrà la cantautora Marina Rossell; el dimecres 27 de maig, a les 17:30 h, a la Casa nadiua de Pau Casals, es podrà gaudir del cantant Gerard Quintana; el divendres 19 de juny, a les 18:30 h, a la Biblioteca pública Terra baixa vindrà l’escriptor i periodista Rafel Nadal; el dimarts 30 de juny, a les 18:30 h, el jardí del Museu Deu rebrà la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, i, per últim, el dimarts 22 de setembre, a les 16 h, al Museu Pau Casals vindrà un dels filòsofs més importants de Catalunya, Francesc Torralba.
Per poder assistir de públic a la gravació de les converses, de manera gratuïta, s'habilitaran dues urnes, una a l 'Ajuntament del Vendrell, i l 'altra a l 'equipament on es farà la conversa, on s 'hi haurà de posar el nom i telèfon de contacte. Totes les persones participants entraran al sorteig d'una entrada per anar de públic el dia corresponent.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell