El Vendrell, 10 de març de 2020

La setmana passada el grup d’alumnes del curs d’alfabetització d’adults en català, organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, es va desplaçar a Barcelona per participar en l’activitat programada al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La sortida es va oferir a un preu reduït gràcies a una beca que proporciona aquesta mateixa entitat.

El grup va fer un recorregut per les instal·lacions del recinte, ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, i va mostrar molt d’interès en els plafons explicatius. Durant la visita les alumnes van interactuar amb diferents preguntes. Mitjançant aquest recorregut, el grup va poder ser testimoni del llegat artístic a través del temps (l’art Medieval Romànic, el Gòtic, el del Renaixement, el Barroc i el Modernisme català) i ban poder veure diferents exposicions (numismàtica i fotografia).
La visita va tenir inici al vestíbul del palau històric, amb decoració d’estil rococó, que dóna pas a la Sala de Oval, un espai de grans dimensions d’important ús durant l’Exposició de 1929. El següent punt de visita va ser l’orgue monumental, un dels més grans del món. Un cop acabat el recorregut per les diferents col·leccions, la Sala Sert i la Sala de la Cúpula, sens dubte l’espai que més va impressionar va ser el de les Terrasses, on hi ha un mirador. Des d’aquí, les alumnes van gaudir de les vistes a la Font Màgica de Montjuïc, l’avinguda Maria Cristina i a diferents barris de la ciutat de Barcelona.
Abans de dinar van tenir temps de fer un tomb pels jardins del Palau. Per acabar, es va anar al centre comercial Arenas, on el grup no es va poder resistir-se a fer alguna compra, fer un cafè o tornar a admirar les vistes des de l’espectacular terrassa. Va ser una jornada agradable i les alumnes van poder viure la llengua catalana en una situació d’ús real fora de l’aula.
És important que les alumnes escoltin i intentin parlar en català fora de l'aula en contextos diferents als purament acadèmics, i que coneguin el seu entorn més proper. Una bona manera d’aconseguir això és programar activitats d’aquest caire i potenciar la participació de les alumnes en totes aquestes.



©2019 Ajuntament del Vendrell