El Vendrell, 3 de març de 2020

La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès i la Cambra de Tarragona, sota la coordinació de l'Eina del Vendrell, han organitzat la primera Fira de l’Ocupació i l'Emprenedoria del Baix Penedès en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, el dia 10 de març, a l’Hotel Nuba de Coma-ruga. Aquesta fira té la finalitat de connectar empreses i persones que busquen feina, i dona l'oportunitat d'inscriure's a diverses ofertes en un mateix dia i un mateix espai. L'organització preveu oferir més de 600 feines d’una trentena d’empreses que tenen activitat al Baix Penedès. Els perfils més reclamats són: caixers/eres, reposadors/es, operaris/es de logística, socorristes, cambrers/es, ajudants/es de cuina operaris/es de manteniment i monitors/es de lleure, entre moltes altres ocupacions. D'altra banda, també es vol donar visibilitat al col·lectiu emprenedor amb assessorament personalitzat, presentació d'experiències emprenedores i orientació sobre la creació d'empreses.

La Fira de l'Ocupació i l’Emprenedoria oferirà als assistents diverses activitats, tant per emprenedors i emprenedores com per els que cerquen feina: Presentació del curriculum vitae a diferents ofertes de feina, assessorament i orientació a persones aturades i a emprenedores, conferències que tractaran l'ecosistema ocupacional i emprenedor, Tallers pel desenvolupament d'habilitats en la recerca de feina. L'esdeveniment compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca, i es presenta com l'escenari ideal per a multiplicar les possibilitats de trobar feina o d'iniciar un projecte d'emprenedoria, precisament a la comarca amb més atur del país, actualment dl 17,9%.

A part de les sessions d’assessoria i orientació a emprenedors i a persones que cerquen feina, del programa d’actes destaquen els tallers “Com dissenyar el teu perfil digital”, a càrrec de Sònia Rodríguez, de l’empresa de recursos humans Randstad, "Com comunicar en una entrevista de selecció", a càrrec Anna Morros i les ponències "No vale rendirse" d’Emilio Duró, conferenciant, consultor, assessor i formador en empreses multinacionals, i "Les claus de l'emprenedoria al segle XXI", per Gonzalo Bernardos, analista, consultor econòmic i immobiliari i professor de la UB, UOC i de Barcelona Institut d’Estudis Internacionals.

La presentació de la Fira d’Ocupació i l’Emprenedoria, s’ha presentat aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès. A la presentació, Maria Jesús Sequera, consellera d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès, “ha destacat l’aliança que hem fet amb la Cambra de Comerç de Tarragona, que amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat de la gent del Camp de Tarragona, hem sumat esforços perquè el producte final sigui d’una qualitat molt més elevada i eficient, aprofitant la seva experiència en les fires d’aquest tipus que han realitzat”.
Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha posat en valor “el doble objectiu, primer el de la contractació de persones, en el lloc, als barris marítims i en el moment, d’abans de campanyes turístiques, i en segon lloc combatre l’atur, en aquesta comarca amb més atur del país, i cal que tots els agents econòmics i públics s’impliquin, d’aquí la tasca de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès”.
Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha comentat que l’organisme que president ha realitzat tres fires d’ocupació de gran format amb molt d’èxit, “una darrerament al recinte firal de Tarragona, amb la participació de 62 empreses, amb l’assistència de 2.500 persones, el 65% dels quals ha trobat feina. Pensem que és una bona eina per fomentar la contractació”.
Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha indicat que “cal esperar que sigui un èxit que tothom trobi feina, i que aquesta sigui una primera edició de moltes més”.
Les persones interessades es poden inscriure en aquest enllaç del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per facilitar la participació a tothom que ho desitgi s'habilitarà un servei de bus per traslladar els ciutadans de tots els municipis d’anada i tornada gratuïts. Per utilitzar aquest servei cal posar-se en contacte del corresponent Servei Municipal d’Ocupació de cada municipi.

Sobre la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès

L’objectiu general de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès, és la realització d’un pla pilot i innovador per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. Com a objectius específics la xarxa pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació, a través de la creació d’una xarxa de treball, i coordinar les entitats públiques en matèria d’ocupació per donar una resposta integral. També es preveu l’augment del coneixement del teixit empresarial de la comarca, identificació d’oportunitats laborals i definició de nous perfils professionals demandats i la prestació d’una atenció integral i personalitzada a la totalitat dels participants de la Xarxa.

Aquest projecte creat al 2018, pretén, en essència, crear una veritable xarxa d’ocupació a la comarca amb la participació de tots els ajuntaments. Alguns amb els respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit, Santa Oliva i La Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès. El projecte de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès està subvencionat en el 75% pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El 25% restant del pressupost l’aporten els 14 municipis de la comarca que participaran aquest pla.

PROGRAMA de la 1ª Fira d’Ocupació i Emprenedoria del Baix Penedès

9:00 h - Acreditacions
9:30 h - Inauguració
10:00 h a 19:00 h – Punts d’atenció empresarial. Atenció al públic i recepció de CV
10:00 h a 11: 00 h: Taller “Com dissenyar el teu perfil digital” Sonia Rodríguez (Randstad)
11:00 h a 12:00 h: Taula d’experiències emprenedores
12:00 h a 13:30 h: Conferència: Emilio Duró "No vale rendirse"
16:00 h a 17:00 h: Taller "Com comunicar en una entrevista de selecció" Anna Morros.
18:00 h a 19:00 h: Conferència: Gonzalo Bernardos "Les claus de l'emprenedoria al segle XXI"
10:00 h a 14:00 h: Assessoria i orientació a emprenedors.
16:00 h a 18:00 h: Assessoria i orientació a emprenedors.
10:00 h a 14:00 h: Assessoria i orientació a persones en recerca de feina.
16:00 h a 18:00 h: Assessoria i orientació a persones en recerca de feina.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell