El Vendrell, 3 de març de 2020

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat avui el conjunt d’actes organitzats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que s’ha volgut plantejar com una jornada reivindicativa i el màxim de participativa possible. Per aquest motiu, la Regidoria de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ va convidar associacions, entitats i ciutadania a aportar les seves idees i suggeriments per configurar, entre tots, el programa d’actes al voltant d’aquesta jornada.

El regidor encarregat de l’àrea, Christian Soriano, ha agraït la col·laboració rebuda per part de ciutadania i entitats del municipi en la confecció del programa d’actes. Un programa, ha dit, “que forma part de la campanya “Vendrellencament feminista” perquè servirà per reivindicar valors intrínsecs al Vendrell com la fraternitat, la inclusivitat o la lluita per la igualtat real entre homes i dones”.

Els actes s’iniciaran el 6 de març, a les 18 h, al Museu Deu, amb una proposta per descobrir la Sala de les Catifes amb pastes i te àrab i per també fer un taller de polseres liles. Aquest acte està organitzat pel Museu Deu, el Grup de dones dels tallers d’habilitats comunicatives de La Ballaruga i la Taula Comunitària.

El dissabte el 7 de març englobarà el gruix central dels actes: a les 11 h, a la Biblioteca Publica Terra Baixa, es farà la presentació del llibre: Memòria de les oblidades, de Tecla Martorell, a càrrec de Gisela Alcón. Un acte organitzat per la Biblioteca Pública Terra Baixa.

Ja a les 13.30 h, a la zona escolar, en concret, al passatge entre l’institut Andreu Nin i l’escola Àngels Garriga, es durà a terme l’acte institucional del Dia de la Dona. Consistirà en la presentació del grafit dedicat a la mestra Teresina Martorell. Una acció que sorgeix a iniciativa de la Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i drets LGTBIQ i a la què se li vol donar continuïtat amb properes edicions del 8 de març. Així, cada any, es representarà amb un grafit la imatge d’una dona il·lustre del Vendrell en algun espai del municipi.
L’acte del proper dissabte 7 de març continuarà amb la lectura de la declaració institucional a càrrec de Montserrat Caralt, exalumna de la Sra.Teresina. A la tarda, a les 19h, a la Plaça Nova i pels carrers del centre, es farà una Batucada, a càrrec de les dones del Drac de foc El Cabrot. Aquesta culminarà a les 19.30 h, a la Plaça Nova, amb l’encesa de les Maces i del Cabrot Petit, a càrrec de les dones i nenes del Drac de foc El Cabrot.

El diumenge 8 de març, a les 10 h, la Rambla serà el punt de sortida de la 2a Caminada Solidària: “3 km solidaris. Mou-te per tu, mou-te per a totes!”, organitzada pel Grup de Dones Al-Manar i en la què hi col·labora Afibromed. Aquesta associació hi posarà la seva botiga solidària per recollir diners per contribuir a finançar les seves activitats per les persones afectades per fibromiàlgia.

El 8 de Març també celebrarà diversos actes a Coma-ruga. En concret, la zona del Riuet acollirà una sessió de ioga de 10 a 11 h, a càrrec d’Hori Om; una de zumba de 12 a 13 h a càrrec del gimnàs Record i a partir de les 13 h, una Batucada, a càrrec de les dones del Drac de foc El Cabrot. Aquests actes estan organitzats per l’Agrupació veïnal de les poblacions de platges (AVP).

Els actes emmarcats en la commemoració del 8 de Març continuaran encara durant la següent setmana. Aixím, el 13 de març, a les 20 h, la Biblioteca Pública Terra Baixa organitzarà i acollirà l’espectacle: Amb ulls de dona, de Marta Millà i Medievàlia Camerata.

El 15 de març, de 16 a 21 h, al Centre cívic L’Estació, es farà l’acte de celebració del Dia Internacional de les Dones organitzat per la Asociación Cultural de Jóvenes y Deportes de Catalunya.

El 17 de març, a les 19 h, a la Fundació Apel·les Fenosa, s’oferirà la conferència: “La mestra Anna Guimerà Saló, memòria i reivindicació”, a càrrec de Nativitat Castejón, Neus Oliveras i Àngels Santacana. Un acte organitzat per la Regidoria de Cultura i l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

El 18 de març, a les 18 h, la Biblioteca Pública Terra Baixa oferirà la sessió Contes per la igualtat, a càrrec de la companyia La Porta de Fusta.

Per últim, el 20 de març, a les 19 h, al Centre cívic L’Estació, es durà a terme un acte de gratitud a la mestra Teresina Martorell, a càrrec del Col·lectiu Teresina Martorell. Aquestes volen que aquest acte serveixi, d’una banda, per donar a conèixer la seva tasca docent i de l’altre, recollir signatures per demanar que es restitueixi el nom de Teresina Martorell a l’actual institut escola Àngel de Tobies.

Cartell



©2019 Ajuntament del Vendrell