El Vendrell, 25 de febrer de 2020

Prop de 6.000 persones disfressades van desfilar divendres passat a la Rua de Carnaval del Vendrell, gairebé un miler més de participants que a la de l’any passat. La Rua va ser el colofó a uns actes organitzats per la Regidoria de Festes i que es van iniciar el passat dijous 20 de febrer a la tarda amb la celebració del Carnaval infantil a la Plaça Vella. Una xocolatada amb més de 450 racions repartides i l’animat espectacle “De cap per avall” de la companyia “Ambauka” van acompanyar les famílies fins a l’esperada arribada del Rei Carnestoltes, que va venir acompanyat per la seva germana (A càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, GTIV). El colofó sorpresa a la festa infantil el va donar el llançament de centenars de pilotes de colors des de l’escenari per als nens i nenes assistents a l’acte.


I el divendres 21 de febrer, al vespre, va tenir lloc la Rua de Carnaval que enguany va comptar amb 5.977 participants repartits en 49 carrosses (11 del Vendrell, 21 de la resta del Baix Penedès, 13 de l’Alt Penedès, 2 del Garraf i 2 del Tarragonès) i 6 comparses (2 del Vendrell, 1 del Baix Penedès i 4 de l’Alt Penedès).
A la carretera de Sant Vicenç va aparèixer el Rei Carnestoltes per fer el seu discurs, acompanyat per un seguit de personatges (GTIV), que van amenitzar i presentar totes les carrosses i comparses.


Els premis van ser els següents:

Carrosses locals
1r premi, de 300 euros: Buscant el Karallot (El Vendrell)
2n premi, de 150 euros: Yabadabadooooo (El Vendrell)

Carrosses visitants
1r premi, de 300 euros: Guardians del Drac (Clariana)
2n premi, de 150 euros: La màgia de la neu (La Ràpita)

A la millor coreografia, de 150 euros: Guardians del Drac (Clariana)
A la millor disfressa, de 150 euros: The esgrima girls (Cunit)

El jurat estava integrat per Silvia Vaquero, Regidora de Cultura; Christian Soriano, Regidor de Festes; Anna Alcalà, Administradora de Santa Anna 2020; Anna Marcé, Administradora de Santa Anna 2020; Míriam Buitrago; Encarna Rodriguez i Manoli Carvajal.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha valorat molt positivament el desenvolupament de tots els actes de Carnaval i ha agraït a totes i tots els participants, organitzadors i col•laboradors la seva contribució a fer un “Carnaval de Capital!”.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell