El Vendrell 17 de febrer de 2020

L’aplicació per a mòbils de la Policia Municipal del Vendrell evALERTA incorporarà durant aquests propers dies una nova funcionalitat pensada específicament perquè la ciutadania pugui reportar-hi incidències durant els diferents actes del Carnaval.

A través d’una pestanya pròpia de l’APP, qualsevol persona que detecti una incidència durant la Rua del divendres o en altres actes del Carnaval podrà posar-se en contacte directe amb la Policia Municipal. També es pot utilitzar en el cas que algú pateixi o presenciï qualsevol episodi de violència.

Aquesta pestanya de l’APP permet fer una foto amb el mòbil i enviar-la immediatament al cos policial, al mateix moment que es fa la geolocalització de la trucada. Això facilita el fet que, al moment, des de la Policia local es posin en contacte amb la persona que truca per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar i, igualment, s’hi desplaci una patrulla.

Segons el regidor de Festes, Christian Soriano, “aquesta actualització de l’aplicació EV ALERTA és un pas més en la seguretat dels nostres veïns i veïnes, especialment en entorns d’oci com el carnaval d’aquest cap de setmana, durant els quals es concentra una gran quantitat de persones”.

Cal recordar que l’APP evALERTA té com a objectiu donar tranquil·litat a la ciutadania a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona. També incorpora una funcionalitat per geolocalitzar animals abandonats.

Després de descarregar l’aplicació, que és gratuïta, cal registrar-s’hi i es pot fer el senyal d’alerta dins del terme municipal del Vendrell i el seu entorn més immediat.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell