El Vendrell, 11 de febrer de 2020

Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes del Carnaval al Vendrell, que es concentra, fonamentalment, en dos dies: el dijous 20 de febrer i el divendres 21 de febrer. Un Carnaval que, segons ha explicat el regidor de Festes, Christian Soriano, “vol sumar-se, des d’un punt de vista festiu, als valors que promou El Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana 2020”.

Els actes arrencaran amb el carnaval infantil el dijous 20 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça Vella. Aquest inclourà una xocolatada a càrrec d’EICA (Cuina sense fronteres), a les 18h, un concert fresc i participatiu amb l’espectacle “De cap per avall” de la Companyia AMBAUKA, tot seguit el discurs de SM El Rei Carnestoltes a càrrec del GTIV i acabarà amb un colofó final sorpresa a càrrec d’AMBAUKA .

El plat fort del carnaval vendrellenc arribarà el divendres 21 de febrer amb la tradicional Rua. Enguany, aquesta planteja com a novetat principal el fet que estarà encapçalada pels grups locals (onze carrosses i dues comparses), seguint l’ordre que es va establir el dia de les inscripcions. A hores d’ara, a la Rua hi ha inscrites un total de 47 carrosses i 8 comparses. Tot i que el límit de carrosses participants s’havia fixat en 40, després d’assegurar la seva participació des del punt de vista de la seguretat i l’organització, les 7 de més podran desfilar a la rua vendrellenca. Per tant, es preveu que enguany es puguin superar el 4.992 participants de l’any passat.

Com ja és habitual, hi haurà una primera concentració al carrer Abadessa Emma, on els participants s’aniran col•locant per l’ordre que ja tenen d’arribada. A les 17 h, acompanyats per la Policia municipal, i per ordre de sortida, aniran al carrer de Les Flors, lloc on es faran els diferents controls i serà el lloc d’inici de la Rua.

A les 18.45 h, a la Ctra. Sant Vicenç (entre el carrer Montagut i el carrer Transversal), el REI CARNESTOLTES donarà el tret de sortida a la Rua. Estarà molt ben acompanyat i durant tota la rua donarà ambient a la zona de lluïment. Tot això anirà a càrrec del GTIV (Grup de Teatre Inestable del Vendrell).

A les 19 h, donarà inici la RUA DE CARNAVAL des de l’av. Camp d’Esports. La Ctra. Sant Vicenç (entre el carrer Montagut i el carrer Transversal) serà la zona de lluïment per les carrosses i participants i on el jurat valorarà els diferents premis.

Pel què fa al recorregut, aquest es manté igual que l’any passat. Únicament, a causa de les obres del carrer del Doctor Robert, la Rua acabarà a la Rambla i les carrosses marxaran per l’Av. Jaume Carner. El recorregut serà el següent:

Carrer Les flors (concentració), av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, ctra. Sant Vicenç (espectacle), av. Sant Vicenç, av. Jaume Carner (reagrupament), c/ Cerdanya, plaça del Mercat, c/ Prat de la Riba i La Rambla (lateral de l’antiga Biblioteca) i av. Jaume Carner.

Totes les carrosses rebran una subvenció de 220 € i les comparses que van sense carrossa rebran 80 €.

Tots els grups participants (carrosses i comparses) podran optar als següents premis:

● 1r premi Carrossa Local: 300,00 €
● 2n premi Carrossa Local: 150,00 €
● 1r premi Carrossa Visitant: 300,00 €
● 2n premi Carrossa Visitant: 150,00 €
● Premi a la millor coreografia: 150,00 €
● Premi a la millor disfressa: 150,00 €

 

Els premiats seran anunciats en acabar la Rua a través de les xarxes socials de @elVdefesta. El dilluns següent seran avisats per correu electrònic els grups premiats.

El jurat estarà integrat per: Silvia Vaquero, Regidora de Cultura; Christian Soriano, Regidor de Festes; Anna Alcalà, Administradora de Santa Anna 2020; Anna Marcé, Administradora de Santa Anna 2020; Míriam Buitrago; Encarna Rodriguez i Manoli Carvajal.

Hi ha diverses entitats del municipi que també organitzen activitats i festes del carnaval, que surten recollides al programa d’actes.

 

Presentat el programa conjunt del Carnaval del Penedès marítim

Els ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit, Cubelles i l’Arboç han fet aquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, la presentació del programa conjunt del Carnaval. L’Any passat ja es va fer una primera presentació conjunta del carnaval dels municipis de l’anomenat “Penedès marítim”, a la què enguany s’hi ha sumat el municipi de l’Arboç, que celebra la seva rua el diumenge al migdia. La presentació conjunta és possible gràcies a un treball de coordinació de les respectives festes i té com a objectiu aconseguir, entre tots, un producte turístic més atractiu tant per la població de les pròpies comarques com pels visitants.

El programa conjunt que s’ha editat ofereix la informació dels actes principals dels Carnavals, fonamentalment les rues i activitats infantils. Per a conèixer el detalls dels programes de cada municipi es podran consultar les webs municipals: www.elvendrell.net; www.calafell.cat; www.cubelles.cat; www.cunit.cat i www.arbocenc.org.



©2019 Ajuntament del Vendrell