El Vendrell, 30 de gener de 2020

La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

Avui al matí, més de 450 alumnes de 5è de primària de les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, IE Àngel de Tobies, Marta Mata i CEE Garbí) han celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que porta el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.


El lema d’enguany era “Encara hi som a temps”, ja que la proposta educativa del Dia Escolar de la No-violència i la Pau d’aquest 2020 era “L’emergència climàtica i la pau”. Es pretenia promoure així la reflexió i el debat entre els alumnes sobre qüestions com l’estreta relació entre els aspectes mediambientals i climàtics i la pau sostenible o sobre com els efectes del canvi climàtic provoquen morts i destrucció de mitjans de vida, pugnes per accedir als recursos naturals i obliga moltes persones a marxar de casa per poder sobreviure.

L’acte s’ha fet amb dues sessions, una amb inici a les 9:30 h i una altra a les 11 h, a les que hi ha assistit, respectivament, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Cultura i d'Educació, Silvia Vaquero. Al llarg de tot el matí, els alumnes han presentat els treballs que havien preparat a les escoles amb anterioritat.

El manifest del DENIP 2020 l’ha llegit el Joan Gibert, del Petit Taller de Cançons (PeTaCa). Al final de cada sessió s’ha fet la interpretació de la cançó “No ens desdibuixeu” de PeTaCa, amb Àngels López a la veu i David Melgar al piano, lletra de Gibert d’Artze, i l’acompanyament de tots els alumnes. Per acabar cada sessió s’ha posat el videoclip de l’”Himne de la Capital”.

A cada centre participant se l’ha obsequiat amb un catàleg del Museu Pau Casals, i s’ha donat un



©2019 Ajuntament del Vendrell