El Grup Pessebrista del Vendrell inaugurarà demà dijous, 5 de desembre, a les 19.30h, la tradicional exposició de diorames i pessebres a la Fusteria, i que enguany arriba ja a la seva 30a edició. L’exposició romandrà oberta fins el 6 de gener de 2020 i es podrà visitar de dilluns a divendres de 18h a 20h i dissabtes, diumenges i festius d’11.30h a 13.30h i de 18h a 20h. Els infants que visitin l’exposició rebran com a obsequi un retallable, un diorama per retallar i enganxar obra de Joan Marc Ferret.

Però a banda d’aquest acte principal, el Grup n’ha preparat molts d’altres per commemorar el seus 30 anys d’existència. Per exemple, torna a apostar enguany per omplir de pessebres de gran format i diorames diferents punts de la vila. Així per exemple, hi ha pessebres exposats a l’Oficina d’Aigües de Tomoví, a la Fleca Cal Badejo, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, als baixos del carrer de la Carnisseria, 9, a l’Església del Vendrell, a la Plaça Vella, a la Placeta del carrer Major, al Museu Apel·les Fenosa, als baixos del carrer d’Orient, 6, a l’Aparador de l’oficina Jove Baix Penedès, a Entropia – Arquitectura, a Cal Casimiro, a Perruqueria Mercè, a Mútua General de Catalunya, a la Dolceria Soler, als baixos del carrer dels Cafès, 5, i als balcons del carrer Major i Plaça Vella, entre altres.

Per qui vulgui visitar-los, el dissabte 28 de desembre s’ofereix la 2a ruta nocturna de pessebres, que sortirà des de les 19.30h de la Fusteria i recorrerà els pessebres i diorames exposats oferint diverses explicacions i acompanyat d’una petita interpretació de nadales. En acabar, s’oferirà a tots els participants un pica-pica als baixos de la rectoria. Per inscriure’s a la ruta, cal abonar 1 euro per persona a la Fusteria ( màxim de 45 persones participants).

Un altre dels actes programats és la jornada de l’ONG Star Wars Catalunya al Vendrell, que un any més arriba al Vendrell amb voluntat de solidaritat. Enguany serà el 14 de desembre a partir de les 17.30h quan alguns membres d’aquesta ONG arribaran a la Fusteria perquè grans i petits aficionats a aquesta saga cinematogràfica s’hi puguin fer fotos i compartir-hi una estona. Les persones que hi acudeixin podran fer-hi una aportació voluntària i tota la recaptació anirà destinada a la campanya Fem Pinya.

Una de les novetats que ha programat el Grup Pessebrista del Vendrell per enguany és la projecció de la pel·lícula “Se armó el belén”, que es farà els dies 20 i 22 de desembre a les 18h, a la Rectoria. L’entrada serà d’un euro. La venda de tiquets es farà a la Fusteria en l’horari d’obertura de l’exposició de pessebres.

El Grup Pessebrista ha organitzat una nova edició del Concurs de Pessebres populars, que té com principal objectiu potenciar la cultura i fomentar les tradicions nadalenques, motivant els vendrellencs i vendrellenques en la construcció d’un pessebre. Es poden consultar les bases a Facebook/gruppessebristadelvendrell.

I també com a acte destacat, el Grup està enllestint la publicació d’un opuscle sobre Joan Toldrà I Fàbregas “Matines”, imaginer i constructor de figures vendrellenc del segle XIX (1811-1889) i que ha escrit l’historiador local Salvador Arroyo i Julivert. Aquesta obra està previst que es presenti el divendres 20 de desembre, a les 19.30h, als baixos de la Rectoria local.



©2019 Ajuntament del Vendrell