Aquest migdia ha tingut lloc a la Plaça Vella la lectura del manifest unitari del 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència enversles dones 2019, que ha anat a càrrec de la vendrellenca Clàudia Vilanova. 

El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha explicat en la seva presentació que, ja des de ben jove, Vilanova va començar a implicar-se en la vida comunitària, realitzant tasques de voluntariat amb població que patia situacions de pobresa i malalties. Durant sis anys ha estat treballant com a educadora social amb menors tutelats, alguns dels quals eren víctimes dels efectes col·laterals que provoca la violència masclista.  Amb estudis de Magisteri, de Psicopedagogia i un Màster en Neurociència i Educació Emocional, Clàudia Vilanova  ha estat durant quinze anys mestra al municipi de Calafell i actualment treballa com a Psicopedagoga a Argentona i el Vendrell.

El manifest que s'ha llegit avui a la Plaça Vella està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. El seu objectiu, a banda de commemorar el 25 de novembre, visibilitza aquesta data i tot el que representa. Enguany posen de relleu les violències sexuals i adverteixen que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. Per la qual cosa el document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l'erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

Manifest 25N 2019

 ©2019 Ajuntament del Vendrell