La commemoració d’aquest any del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell s’emmarcarà en unes Jornades “vendrellencament feministes”. Així ho ha explicat avui el regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, qui ha apel·lat a la participació de tota la ciutadania en tots els actes programats per visibilitzar la creixent xacra de la violència masclista i, alhora, per treballar plegats aspectes com la prevenció i la conscienciació.

Les jornades començaran el divendres 22 de novembre, a les 19 h, al Museu Deu, amb la xerrada: “Noves masculinitats i relacions tòxiques”, a càrrec de l’equip col·lectiu LGBT del Camp de Tarragona. I continuaran el dissabte 23 novembre amb una doble proposta. D’una banda, a les 12h, a la Plaça Nova, es farà una Màster Class d’autodefensa feminista, a càrrec del mestre Albert Calvo, del Club Olímpic El Vendrell. L’activitat està oberta a tothom. Els participants seran obsequiats amb unes samarretes amb el logo de les jornades.
D’altra banda, també el dissabte 23 de novembre, a les 18 h, a la Sala Portal del Pardo, s’oferirà la conferència: “Si no ens anomenen, existim?: la importància de la llengua no sexista”, a càrrec de Gisela Alcón.

Ja el dilluns 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, a les 12 h, a la Plaça Vella, es farà la concentració i la lectura del manifest unitari, a càrrec de Clàudia Vilanova.

El manifest està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Enguany s’hi posen de relleu les violències sexuals i s’hi adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. Per la qual cosa el document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l’eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.


Dins dels actes de les jornades “Vendrellencament feministes”, la Regidoria de Gènere i Polítiques d’Igualtat i Drets LGTBIQ també ha preparat un vídeo reivindicatiu sobre el 25N elaborat pels alumnes de la Casa d’Oficis d’Imatge i So. Aquest es podrà veure dins de la programació de Televisió El Vendrell i a través de les xarxes socials municipals.



©2019 Ajuntament del Vendrell