La Sala Portal del Pardo acollirà el proper divendres 8 de novembre, a les 20 h, la inauguració de l’exposició “Entre vinyes”, de Maria Teresa Baltasar, que es podrà visitar fins al 8 de desembre.

En el catàleg de l’exposició, la historiadora de l’art i conservadora de Museus, Núria Payán, explica que en aquesta mostra “Baltasar adapta la seva pintura i tècnica a un territori geogràfic concret, fent que les parts del cep siguin l’escenari d’investigació artística. Pren protagonisme el detall, els brancatges interpretats amb diferents registres tenint en compte el pas del temps, el color de les branques segons l’hora del dia i l’estació, les diferents tonalitats dels pàmpols amb una acurada paleta cromàtica -de vegades verdosos, altres cops groguencs combinant-les amb tons lilosos...

La soca del cep s’annexa subtilment als sarments espurnejats de raïm, als circells que s’entortolliguen creant juganers jocs d’ombres, ocupant tota la composició, mentre al fons s’aprecia un cel de núvol boirosos, de grisos lluents sovint tapant un sol pusil·lànime que no gosa aparèixer.
La línia baixa de l’horitzó de les obres de gran format, amb unes tímides muntanyes al fons, fa que els límits de l’obra es perllonguin de manera infinita cap a l’empir, transmetent tot un llenguatge d’espiritualitat present en una natura serena, observada i estudiada, que reflecteix les mutacions del paisatge amb gran mestria en l’ús del color i la llum.”

L’exposició es podrà veure fins el 8 de desembre en el següent horari: de dimarts a dissabte, de 17 a 20h i dissabtes, diumenges i festius, d’11h a 14h.



©2019 Ajuntament del Vendrell