L'acte de cloenda del mes dedicat a Pau Casals tindrà lloc aquest dissabte a l'Auditori Pau Casals, després de 4 setmanes intenses d'activitats culturals vinculades al músic.

'Diàleg entre Casals i Bach' és un concert del pianista Ricard Rovirosa dedicat a les obres per a piano de Pau Casals, enllaçant-les amb les peces del compositor alemany Johann Sebastian Bach. L'audició presentarà composicions com Ballade (1893), Segon Preludi Orgànic (1895) i Sardana Festívola (1909).


En Ricard Rovirosa, recentment, ha entregat la seva tesi doctoral presentada a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, en la qual ha treballat les obres del mestre que presentarà al concert.

 


Intèrpret:
Ricard Rovirosa, pianista

RICARD ROVIROSA i CABRÉ:
Als deu anys comença la seva formació a l’Escolania de Montserrat on estudià piano amb Vicenç Prunés i orgue amb el Pare Abat Cassià Just. Un any després fou un dels guanyadors del 13è Concurs de Piano Ciutat de Berga. L’any 2000, continuà els seus estudis a l’Escola de Música de Barcelona on estudià amb Maria Lluïsa Reñaga i Albert Attenelle. Sis anys més tard, fou acceptat a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb premi d’audició. Allà es graduà amb matrícula d’honor de la carrera superior de piano i un màster d’interpretació pianística sota el guiatge de Joan Havill. Paral·lelament, obtingué matrícula pel seu màster de música de cambra a l’Escuela Reina Sofía de Madrid.

Ha guanyat el 1r Premi al Concurs Internacional Emanuel Piano Competition i també a l’Oxford Music Festival. L’any 2011, rebé el Premi de la Crítica pel seu debut al Palau de la Música Catalana. Pel que fa a la vessant cambrística, fou guardonat amb el 1r premi al Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinarós com a integrant del Duo Satz.

Ha estat becat per la Guildhall School, Escuela Reina Sofía, Telefónica – O2, Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura, Ibercaja, AIE (Artistas e Intérpretes de España), MBF (Musicians Benevolent Fund Postgraduate Performance Award) i les fundacions JohnS Cohen i Vandervell. Els seus concerts a Catalunya, l’estat espanyol, Regne Unit, França, Països Baixos, Finlàndia i Estats Units han rebut una crítica excel·lent. El 2015 finalitzà la interpretació íntegre de les Sonates de Mozart per a piano en sis concerts a Barcelona. L’any 2016 fou artista resident a la Pedrera on col·laborà amb el Piatti Quartet i Octavian Lup. Aquell mateix any, finalitzà el seu primer enregistrament als prestigiosos estudis d’Abbey Road, Londres, on interpretà ‘Nine pieces for Alec’ de Paul Carroll i també tingué l’honor de tocar per Sa Majestat la Reina Isabel II d’Anglaterra en motiu del seu 90è aniversari. En Ricard ha estat enregistrat per la BBC, TV3, RTVE, CR, BTV i Classical Planet.
Recentment ha dipositat la tesi doctoral que realitzà a la Guildhall School of Music and Drama de Londres sota la direcció de Joan Havill, Claire Taylor, Adrian Thorne i el P. Jordi-Agustí Piqué, OSB i n’està fent les correccions fi nals. Durant el proper curs enregistrarà el concert n. 2 per a piano i orquestra de Paul Carroll amb la Commonwealth Youth Orchestra a Londres.

 

'DIÀLEG ENTRE CASALS I BACH'
Dia: Dissabte 26 d’octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Preu: 10 euros
Preu amb descompte: 7 euros
Entrada lliure per a socis de l'AMPC

 



©2019 Ajuntament del Vendrell