El passat divendres va tenir lloc, al Centre cívic l’Estació, una primera sessió de treball amb els actors implicats des del punt de vista ambiental a fi de marcar el full de ruta de Les Madrigueres.

 

En concret, durant aquesta jornada es va presentar el pla de gestió en el que està treballant el GEVEN i que, un cop redactat,  es consensuarà i revisarà per part de tots els agents implicats. També es va acordar la redacció d’un projecte executiu per tal d’unificar les accions que s’hi van desenvolupant.  En la sessió de treball també es va posar sobre la taula la voluntat de fer un acord de custòdia, i al mateix temps, els diferents agents van aportar el seu punt de vista sobres les potencialitats i punts crítics de les Madrigueres. També es va acordar la necessitat d’integrar l'entorn immediat i es va destacar la importància de la connectivitat de l'espai, tant des del punt de vista social com ambiental, a través del litoral i la conca hidrogràfica (Riera de la Bisbal).

Per part de l’Ajuntament del Vendrell, van assistir a la reunió de treball els regidors Núria Rovira (Medi Ambient), Alfons Herrera (Via pública), Bárbara Peris (Platges i Cohesió territorial), Silvia Vaquero (Turisme), així com tècnics d’Urbanisme, Mobilitat, Turisme, Via Pública i Medi Ambient.

A la sessió també hi van participar representants de la Diputació de Tarragona (Eva Mata, diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori), del Consell Comarcal del Baix Penedès (Marta Mercader, Gerent), així com de la Generalitat de Catalunya (Laureà Giné, Cap de l'Oficina Territorial d'Acció i avaluació ambiental de Tarragona; Ricard Gutiérrez. Servei de Flora i Fauna; Jordi Castellà i Núria Navarro, Secció de Seguiment d'actuacions en els Espais Naturals i Antoni Borau i Marc Robert, del Cos d'Agents Rurals del Baix Penedès). També hi van participar Ricardo Collado i Elena Roca del grup ecologista GEVEN.  



©2019 Ajuntament del Vendrell