10 09 Jornades europees patrimoniAquest cap de setmana el Vendrell celebra la Fira de Santa Teresa, que coincideix enguany amb les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Serà un cap de setmana intens, amb actes vinculats amb la Fira i amb el nostre patrimoni.


L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.
El Vendrell s’uneix als centenars de municipis i entitats de tot Catalunya que se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural. Per a la ocasió, al Museu Deu tindrà lloc tot un seguit d’activitats gratuïtes obertes a tothom per tal de donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural.

Els actes comencen el dijous 10 d’octubre amb un cicle de xerrades entorn la Fira de Santa Teresa organitzades per l’Eina de l’Ajuntament del Vendrell. A les sis de la tarda, en Joan M. Colet i Pere Ferrando (estudiosos de la història local) parlaran sobre Els orígens de la Fira de Santa Teresa. A les 18.40h. l’Aïda Sánchez (Universitat Rovira i Virgili) tractarà un tema que cada cop desperta més interés: El paper de les dones a la Fira de Santa Teresa i per acabar, a les 19.20h. en Pau Batlle (Regió Agroalimentària del Penedès) ens respondrà a la pregunta Què és la Regió Agroalimentària del Penedès?


El divendres 11 d’octubre, a les 17.30h. en Josep Maria Palet (Institut Català D’Arqueologia Clàssica) ens il·lustrarà amb Els camins històrics del Vendrell i la seva relació amb la Fira de Santa Teresa. A les 18.10h en Daniel López (Arqueòleg-Arqueovitis) centrarà la seva xerrada entorn el Passat i present: la granja de Mas d'en Gual i la Fira de Santa Teresa. Tot seguit, a les 20h. tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició temporal de l’artista Carolina Palau. Amb el títol de “Letargia” l’escultora, pintora, ceramista… mostra els seus últims treballs a la sala soterrani del Museu Deu.


El dissabte dia 12 el Museu Deu obrirà les seves portes gratuïtament d’11 a 14h.

El diumenge dia 13 les famílies poden venir a gaudir de l’activitat “EL COL·LECCIONISTA D’IMATGES”. Activitat familiar lliure i gratuïta on els nens i nenes descobriran l’enigme amagat al Museu Deu. D’11 a 14h també es podrà visitar el Museu Deu de manera gratuïta.

 

Per a més informació: Museu Deu. Plaça Nova, 6. 977666308 / museudeu@elvendrell.net

 



©2019 Ajuntament del Vendrell