10 02 Rp Fira 02 webTot a punt perquè el Vendrell visqui, de l’11 al 13 d’octubre, una nova edició de la Fira de Santa Teresa, que en aquesta edició vol potenciar el seu caràcter inclusiu i solidari. Així ho explicat aquest matí la regidora de Fires i Mercats, M. Luz Ramírez, que ha estat acompanyada pel regidor de Comerç, Rubén Gràcia i pel president del CIT, Salva Rodríguez.

En concret, una de les principals novetats d’aquest certamen multisectorial, que es celebra al Vendrell des del 1843, serà una prova pilot a la zona d’atraccions de la Fira (Avinguda del Camp d’Esports) que consistirà en fer una fira sense soroll el divendres 11 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda. D’aquesta manera, en aquest horari, les atraccions funcionaran en silenci per tal que en puguin gaudir les persones, adults o infants, amb qualsevol tipus d’hipersensibilitat auditiva. La regidora de Fires ha explicat que aquesta mesura, que no ha tingut una demanda prèvia, és una primera prova per veure si té bona acollida i es pot aplicar a altres festivitats similars i anar-les convertint així en més accessibles i inclusives. Ramírez ha explicat que una iniciativa semblant es va dur a terme a la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet.

L’altra novetat destacada de la Fira d’enguany és la creació d’un espai solidari animal, que s’ubicarà a la plaça del Tívoli. Allí, diverses associacions animalistes disposaran d’un seguit de carpes per promoure la tinença responsable dels animals i fer difusió de les seves activitats. En concret, hi exposaran Animal Friends El Vendrell, ARDA, Procan, P.A.S.O.S i AICA.

D’altra banda, en aquesta edició de la Fira de Santa Teresa es consoliden sectors que s’havien posat en marxa en edicions anteriors, a més del tradicional àmbit dels estands multisectorials ubicat a la Rambla. Així, continuarà tenint presència important La Fira d’abans, ubicada al c/Dr.Robert, que incorporarà moltes propostes de caire familiar com ara demostracions d’oficis antics, fotografia minutera, tallers, jocs d’època interactius.... Com ja és habitual el carrer dels Cafès acollirà de nou el carrer de l’art, i l’aparcament del Pèlag, l’automoció. Aquest sector, organitzat pel CIT, tindrà una dotzena de concessionaris de vehicles i un concessionari de maquinària industrial. Un altre plat fort de la Fira serà de nou la carpa de la Fira Handmade, a la Plaça Nova. Un espai organitzat juntament amb la col·laboració de Ferreteries Optimus i que convida a tothom a aprendre tècniques de patchwork, restauració, decoració, scrap, ganxet, etc.... Per últim, la Fira reserva un espai important a la Rambla destinat a la zona gastronòmica i de tastos, i que enguany s’amplia amb més oferta per arribar a un major públic.

També la inauguració del certamen tindrà enguany un toc gastronòmic i és que el convidat a l’acte oficial d’inauguració, que serà l’11 d’octubre a les 17.30h, serà Jordi Guillem, Xef del Restaurant Lo Mam de Le Meridien RaBeach Hotel.

Actes paral·lels

Com a actes paral·lels, el programa incorporarà de nou la diada castellera amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona; la cercavila dels grups de cultura popular, els versos dels Diables, actuacions musicals com la d’Arnau Griso, tallers infantils i familiars, atraccions, vermuts musicals, escenificacions teatrals, el 46è concurs nacional de colles sardanistes o la segona edició del Fira Foc, mostra de bestiari de foc del Vendrell, que es farà a la Plaça Vella diumenge a partir de les 5 de la tarda.

A més, enguany s’ha organitzat també un cicle de xerrades emmarcades en la Fira, que tindran lloc els dies 10 i 11 d’octubre al Museu Deu i que tractaran temes com “Els orígens de la Fira de Santa Teresa”; “El paper de les dones a la Fira de Santa Teresa”, “Què és la Regió Agroalimentària del Penedès?”; “Els camins històrics del Vendrell i la seva relació amb la Fira de Santa Teresa” i el “Passat i present: la granja de Mas d’en Gual i la Fira de Santa Teresa”.

Actes previs

Escalfant motors per a la Fira, el CIT organitza la segona desfilada del comerç vendrellenc. Serà el dissabte 5 d'octubre a la Rambla, a partir de les 20:30h. Una dotzena de comerços del municipi hi mostraran els nous productes de la temporada de tardor i hivern.

El 6 d’octubre, a les 12 h del migdia, es farà també una actuació de l’Aulatres, estudi de dansa i arts escèniques.

I el 10 d’octubre, a les 16 h, es farà una visita guiada a locals comercials disponibles al centre del Vendrell amb l’objectiu d’obrir nous establiments.

El programa digital d’actes de la Fira es pot consultar a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/2pbMNub.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell