09 24 Programa activitats educativeswCom cada any, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell s’ha confeccionat un programa general de les activitats educatives dels equipaments culturals de la vila per al curs 2019-2020. Així, des del Museu Deu, el Museu Apel·les Fenosa, el Museu Arqueològic, la Casa nadiua de Pau Casals, el Museu Pau Casals, el Museu Àngel Guimerà i la Biblioteca pública Terra Baixa s’ofereixen propostes educatives pensades per complementar el currículum escolar, i que alhora, donen a conèixer els nens i nenes el patrimoni i la riquesa cultural del municipi.

La regidora de Cultura i Educació, Silvia Vaquero, ha destacat el fet que “totes les activitats estan molt ben dissenyades per arribar als més petits, per contribuir a forjar-los un pensament crític i alhora, per transmetre’ls valors com la tolerància o la coneixença dels altres”.

Dins del dossier conjunt que ja s’ha fet arribar a les escoles es poden consultar totes les propostes ofertades per equipaments, per nivell educatiu, per àrees o per calendari, segons els diferents interessos dels centres educatius, a més d'una explicació detallada de cada activitat.

A més a més, com a novetat d'aquest any, coincidint amb el fet que el Vendrell serà Capital de la Cultura Catalana durant el 2020, s 'ofereix l'oportunitat als centres d' incloure aquest projecte dins del seu currículum escolar a través dels 4 eixos en els quals es dividirà la Capital: la Gastronomia, les Lletres, les Arts i el Patrimoni.

Al web de l 'Ajuntament, a l'apartat de Museus, es podran consultar els dos dossiers amb totes les activitats, les que s'ofereixen per a escoles del Vendrell i les que s’ofereixen per a la resta del territori.

La regidora de Cultura ha volgut aclarir que l’oferta no és un programa tancat, i que, si algun docent vol tractar algun altre tema o necessita assessorament sobre qüestions relacionades amb la cultura i el patrimoni local, la regidoria s’hi mostra totalment oberta i disposada.



©2019 Ajuntament del Vendrell