09 20 rp feder coma ruga03 webAvui al matí, a Coma-ruga, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha explicat l’estat actual del desenvolupament dels projectes relatius a l’actuació FEDER a Coma-ruga.

 

Pel que fa a l’edifici Tabaris, el passat 2 de juliol del 2019 es van aprovar les bases del concurs de projectes amb l’objecte de destinar-lo a usos turístics, culturals i veïnals.

 

Una vegada finalitzat l’estudi sobre la dotació d'usos culturals i turístics de l’edifici, el projecte FEDER prossegueix, i mitjançant l’aprovació d’aquestes bases es pretén seleccionar l’equip d’arquitectura que s’encarregarà de redactar els projectes de rehabilitació de l’edifici amb concordança amb l’estudi d’usos realitzat, i amb el procés participatiu desenvolupat l’any passat.

L’edifici Tabaris es concep com un nou equipament municipal amb innovadors productes i serveis turístics per a Coma-ruga (espai museu, noves rutes,...), així com un espai habilitat per a la celebració d’actes diversos, configurant-se d’aquesta manera en un espai polivalent al servei dels veïns i visitants. De l’estudi d’usos, se’n destaquen els següents espais:

  1. -Espai polivalent a la primera planta: Zona de celebració d’actes multitudinaris com fires, congressos, trobades o altres similars.
  2. -Espai Santiago Padros (planta baixa): Un espai per a la difusió de la figura i l’obra de l’artista Santiago Padrós i l’art del mosaic.
  3. -Espai Subaquàtic (planta baixa): Un espai per donar a conèixer la importància de la Reserva Marina Masia Blanca i de les Madrigueres com a enclavaments estratègics per a la recuperació del paisatge   
  4.  natural i marí, i com a exemples de sensibilització del medi ambient.
  5. -Espai Coma-ruga (planta baixa): Una zona dedicada a la història de Coma-ruga.
  6. -Hotel entitats (planta baixa) Àrea destinada a un ús veïnal, especialment per a les associacions09 20 Espai polivalent 1era planta Tabaris


El passat dia 12 d’agost del 2019 es va aprovar la llista definitiva d’admesos i exclosos a participar en el Concurs de projectes, resultant un total de 8 participants admesos., els quals han presentat les seves Propostes – Idees, i el dijous 12 de setembre del 2019 es va realitzar la primera reunió del Jurat. Seguint allò establert a la Llei d’Arquitectura aquest Jurat està conformat per una majoria de membres arquitectes, els quals analitzaran sota criteris de qualitat arquitectònica, majoritàriament, les diferents propostes idees presentades.

Una vegada finalitzada aquesta fase, s’obrirà la fase de presentació dels projectes, els quals seran propostes més desenvolupades i sobre les quals, el Jurat, proposarà el guanyador del Concurs.

Sobre la urbanització a la plaça dels Germans Trillas i al voltant de l’Estany i l’edifici Tabaris, la redacció de projecte bàsic i executiu es va adjudicar a l’empresa SBS SIMÓN I BLANCO, S.L.P.

L’actuació d’urbanització comprèn una superfície d’aproximadament 9.900 m2 del nucli urbà de Coma-ruga i envoltat pels carrers de Josep Pla, Arc de Berà, Avinguda del Balneari i l'Avinguda de la Generalitat.

Les característiques més significatives del projecte d’urbanització serien:

  • -Recuperació dels espais per un ús obert a la ciutadania i que permetrà el desenvolupament de diverses activitats.
  • -Regeneració del centre de Coma-ruga que ara està malmès perquè esdevingui un nou espai atractiu pels veïns i visitants.
  • -Pacificació d’aquest espai fent prevaldre el pas de vianants sobre el trànsit de vehicles. Potenciació dels desplaçaments a peu i en bicicleta.
  • -Millora de la connexió del centre amb el passeig
  • -La inspiració del projecte en els valors naturals del territori en què s’implanta el conjunt urbà de Coma-ruga: utilització de vegetació de fàcil i econòmic manteniment.
  • -Utilització de materials que contribueixen a la reducció de la contaminació: per exemple, paviments que absorbeixen el CO2.

  • D’altra banda, es contemplen diferents escenaris per millorar la mobilitat, la disponibilitat d’aparcament i possibles recorreguts dels carrils bici

    L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “són uns projectes que han de transformar el nucli marítim de Coma-ruga ens els propers anys”.

     

     

    peu logos per a web ok.jpg

    Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

     

     

    

    ©2019 Ajuntament del Vendrell