08 28 Tabaris Comarruga 5 webAvui, dimecres dia 28 d’agost, el Museu Deu del Vendrell farà la última ruta de l’estiu pel nucli marítim de Coma-ruga.

 

Durant els mesos de juliol i agost, una bona colla de turistes han pogut gaudir de les explicacions pels carrers i places del nucli marítim a través d’una agradable passejada on el fil conductor ha estat la creació de la urbanització Brisamar.

Gràcies a la col·laboració del Hotel Balneario Termaeuropa, el públic assistent ha pogut veure les fotos de les antigues zones pantanoses, de la localització del Balneari de Comarruga de l’any 1889 (amb 16 sales amb piles i 18 habitacions per a dormir), o les imatges en blanc i negre del Comarruga Terrasse Hotel de la Societat Bellamar SA (amb l’edifici de fusta a la platja com a vestuari).

Les modernes instal·lacions del Termaeuropa també acullen el plànol antic de la urbanització Brisamar, on els turistes comencen a sentir noms curiosos: Ramona, Bonaventura, Trillas, Argentina...

El passeig, passant pel llac on ja no hi ha barques, continua cap a primera línia de mar imaginant-nos l’antic Balneari Marítim, amb els dos mòduls laterals que es feien servir com a vestidors i guarda-roba, amb dutxes i lavabos, mentre que a la part central es situava la sala de festes/restaurant.

La mirada dels turistes marxa ara cap a dues cases de primera línia de mar: Villa Ramona i Villa Bonaventura. Bocabadats queden quan senten la història dels germans Trillas! I més impressionats encara quan coneixen la vida i obra de l’artista Santiago Padrós, que tenia casa d’estiueig a Coma-ruga, amb mosaic inclòs!

Encara queden coses per veure: els mosaics de la parròquia de Sant Ramon Nonat, els del teatre-cinema Brisamar, i l’antic circuit de motos on va morir el pilot Ramon Torras.

La visita acaba amb l’explicació de la piscina Tabaris, una piscina termal de l’any 1963! I decorada, com no havia de ser d’una altra manera, amb mosaics de tema mitològic d’en Padrós: Apolo conduint el Carro del Sol, Neptú amb els dofins i el Jardí de les Hespèrides.

La sortida de la ruta és a les 19 h des de l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. El preu és de 5€ per als adults, mentre que per als nens menors de 12 anys és gratuïta.

Per a més informació: Museu Deu, al tel. 977 666 308, i Oficina de Turisme, al tel. 977 680 010.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell