08 01 X BIENNAL INTERNACIONAL DE CERÀMICA imatgewEl Jurat de la X Biennal de Ceràmica ja ha fet el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d’enguany, que es podrà gaudir a partir del divendres 4 d’octubre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell). En total, s’hi han presentat 232 obres de 111 ceramistes d’arreu del món.
La major part dels participants són de l’Estat espanyol, Itàlia i Taiwan, però també hi ha hagut participació d’Alemanya, Argentina, Bèlgica, Colòmbia, Corea del Sud, Croàcia, Cuba, França, Holanda, Hongria, Índia, Regne Unit, Israel, Japó, Letònia, Mèxic, Noruega, Perú, Polònia, Portugal, Suïssa, Turquia, Ucraïna i Estats Units.


El Jurat el componen Silvia Vaquero Martín, regidora de Cultura; Camil·la Pérez Salvà, ceramista; Núria Soley Casas, ceramista; Màrius Domingo Urbaneja, crític d’art i David Places, tècnic de promoció cultural de l’Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.


Els ceramistes seleccionats per aquest Jurat han estat els següents:


Avital Avital, de Ramat Gran (Israel)
Lelia Cardosi, de Terracina (Itàlia)
Ruth Cepedano, de Barcelona
Roger Coll, de Vic
Simcha Even-Chen, de Rehovot (Israel)
Ángela García, de Barcelona
Alberto González Bustos, de Bellvei (Tarragona)
Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit)
Noemi Iglesias, de La Felguera (Astúries)
Lee Jinhwi, de Kiel (Alemanya)
Liu Jung Hui, de New Taipei (Taiwan)
Sara León Fernández, de Badalona
Carlos Martínez, d’Elda (Alicant)
Cristina Mato, d‘Oviedo
Li Mingshu, d’Oslo (Noruega)
Miguel Molet, d’Albelda (Osca)
Irina Razumovskaya, de Londres (Regne Unit)
Olga Simonova, Wiesbaden (Alemanya)
Yang Yu-Jui, de Tainana (Taiwan)

El dia de la inauguració de l’exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la X Biennal Internacional de Ceràmica. Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (el setembre del 2020), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.



©2019 Ajuntament del Vendrell