07 29 rp torneig manchon 02 webLa platja de Coma-ruga acollirà aquest proper dissabte 3 d’agost, a la tarda, la 22a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i el 9è Memorial dedicat al cèlebre extrem del Barça, organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga, amb el suport de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell.

 

A l’acte de presentació de l’esdeveniment, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, hi van assistir l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el regidor d'Esports, Rubén Gràcia; el president de la Penya Barcelonista de Coma-ruga, Josep Maldonado; una representant del FC Barcelona Femení, Esther Imaz, i una representant del Banc de Sang i Teixits, Núria Vilanova.

 

En el vessant esportiu, el Torneig començarà a les 15:30 h amb un partit entre dos equips formats per jugadores veteranes del FC Barcelona. Sobre aquest partit, en paraules de Josep Maldonado, “la presència del futbol femení era una de les assignatures pendents del Torneig i enguany es podrà gaudir del seu joc”. Esther Imaz, per la seva banda, va expressar que “ens fa molta il·lusió participar-hi”.

A les 16:30 h tindrà lloc el partit entre equips de veterans del Barça +55. I a les 18:30 h es jugarà el partit entre l’equip de la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l’Star Team. En aquest “equip de les estrelles” es podran veure cares conegudes com l’Eusebio, el Calderé, el Nogués i l’Archibald. I en el xut d’honor, amb 15 o 20 pilotes al mig del camp, hi haurà persones famoses com Luis del Olmo, el cantant vendrellenc Pemi Fortuny i la Pilar Calvo, entre d’altres.

Enguany, també està prevista una breu exhibició de malaberisme amb la pilota a càrrec de Josep Farrera Freestyle. I com sempre, al Torneig no hi faltarà tampoc la presència de les Cheerleaders del Barça, d’una xaranga, del Drac Arcaic i dels castellers Nens del Vendrell. Al llarg del Torneig també hi haurà un moment d’homenatge a Sándor Kocsis. I es comptarà amb la presència de Lucrecia que cantarà dues cançons des del mig del camp.

Com ja és habitual, el Torneig Eduard Manchón també s’acompanya aquest 2019 d’un vessant solidari: ho farà col·laborant un any més amb el Banc de Sang i Teixits i animant a tots els assistents al torneig a donar sang, atès que durant l’estiu les donacions baixen pel canvi d’hàbits de la població, quan cada dia a Catalunya es necessiten unes 1.000 donacions. Núria Vilanova ha explicat que “aquest mateix dia també hi haurà una unitat mòbil del Banc de Sang al nucli marítim de Sant Salvador”.

La carpa solidària tindrà dues presències més: per una banda, l’ONG Esport Solidari Internacional, fundada i presidida per Josep Maldonado, i que treballa en projectes solidaris per a infants en situació de marginació; i, per una altra banda, el Tibet, amb la presència de dos lames que difondran el missatge de “Diàleg, pau i llibertat” com a pilar fonamental per resoldre el seu conflicte amb la Xina.

Tant l’alcalde com el regidor d’Esports han mostrat la satisfacció de l’Ajuntament del Vendrell de poder col·laborar un any més en l’organització d’aquest Torneig que, segons paraules de Kenneth Martínez, “és un dels esdeveniments esportius, culturals i lúdics més importants que se celebren a la Costa Daurada, el qual ens ajuda a promocionar el Vendrell i els nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs com a destinacions turístiques”.

Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell