07 31 Roda premsa inversionswL’Ajuntament del Vendrell posarà en marxa, en els propers mesos, un seguit d’actuacions de millora de la via pública, un “pla renove” d’asfaltat i voreres en diferents punts del municipi.

Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Via Pública, Alfons Herrera, que han explicat que en el proper ple municipal, previst pel 5 d’agost, es passarà a aprovació una modificació de crèdit per un import de 100.000 euros, que s’afegiran a la partida per a millores a la via pública ja prevista en el pressupost d’aquest any. D’aquesta manera, segons l’alcalde, es podran dur a terme diferents actuacions molt necessàries tant al nucli del Vendrell, com als nuclis marítims i en algunes urbanitzacions. “Durant la passada legislatura només es va poder fer un manteniment bàsic i ara ha arribat el moment de començar a impulsar una transformació urbana que prioritzi la mobilitat a peu i amb bicicleta”, ha afegit Martínez.

Una de les actuacions més importants serà l'ampliació de l’aparcament de cotxes de l'estació de trens de Sant Vicenç de Calders, al solar del carrer de la Gavina, que actualment ja s’utilitza com a pàrquing, encara que sense reunir les condicions adequades. Amb un import de 105.000 euros, l’Ajuntament durà a terme l’asfaltatge i adequació d’aquest espai de 3.000m2.
Altres actuacions previstes seran l’ampliació de la vorera del carrer de Sant Xavier, en el tram on s’han d’ubicar properament les noves dependències del Servei d’Ocupació de Catalunya per tal de facilitar l’accés dels usuaris i no perjudicar la seguretat dels vianants. L’ampliació de la vorera requerirà l’eliminació de 3 o 4 places d’aparcament. També està previst instal·lar-hi algun banc.

D’altra banda, el “pla renove” també inclou la millora de l'asfalt i la vorera en un tram de 30 metres del carrer de les Roquetes, que actualment està força enfonsat i la renovació del 70% de l’asfalt del carrer de Josep Carner, també molt malmès. El pla d’inversions de via pública també contempla millores al carrer de l'Abat Bassa, a Sant Salvador; a l'entrada de la urbanització Torreblanca i a l'avinguda del Ferrocarril, al sector Sanatori.

El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, preveu que les obres puguin començar passat l'estiu i estiguin enllestides abans de la Setmana Santa.


També de cara a la tardor, l’alcalde ha anunciat que s’engegarà l’estudi de la transformació i millora integral de tot l’entorn de les Quatre Fonts, un punt que presenta moltes dificultats per circular-hi a peu o en bicicleta.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell