07 29 Acord treballadors2wLes principals mesures són la reducció de la jornada a 35 hores i l’actualització del sistema de trams salarials

Aquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Recursos Humans, Baltasar Santos, han presentat els principals punts d’acord als quals s’ha arribat amb els representants legals de l’Ajuntament del Vendrell per tirar endavant diverses millores de les condicions laborals. La roda de premsa també ha comptat amb la presència de diversos membres del Comitè.

L’alcalde ha explicat que, precisament, aconseguir unes millors condicions per al personal de l’Ajuntament era un dels objectius amb què van concórrer a les eleccions i que el govern s’ha marcat també com a prioritari, amb la voluntat que aquest fet reverteixi en una millora dels serveis públics que es presten als ciutadans i ciutadanes del Vendrell.

Martínez ha reconegut que els anys de crisi econòmica van provocar el fet que els treballadors municipals perdessin poder adquisitiu i que veiessin retallats alguns dels seus drets, fets que havia denunciat moltes vegades el Comitè de Personal. En aquest sentit, el nou govern s’ha proposat desencallar aquestes negociacions i “obrir un clima de confiança i diàleg sostinguts amb els representants legals dels treballadors”, en paraules del regidor de Recursos Humans, Baltasar Santos.

Tant l’alcalde com el regidor han puntualitzat que el què s’ha produït ara és una primera bateria d’acords, un “primer pas” per seguir treballant cap a un seguit de millores que es reivindiquen des del Comitè.

Dels acords que s’han adoptat, tant l’alcalde com el regidor han destacat, d’una banda, l’aprovació de la jornada laboral de 35 hores de mitjana en còmput anual per a tots els departaments de l’Ajuntament i de la Residència d’avis de la Muntanyeta. I, d’una altra, la represa i actualització de l’acord de l’any 2014 sobre el sistema de trams salarials, i per a la qual en el proper Ple es passarà l’aprovació d’una modificació de crèdit de 230.000 euros. Aquesta actualització afectarà a un terç de la plantilla, uns 165 treballadors, i especialment afectarà els treballadors i treballadores amb salaris més baixos. De mitjana, el salari d’aquest terç de la plantilla pujarà un 9,11%.

Aquestes mesures, segons el regidor, són possibles gràcies a la gestió econòmica feta en els últims anys.

Altres acords destacats als quals s’ha arribat són el compromís que en els propers mesos es revisarà la Relació de Lloc de Treball perquè pugui aprovar-se definitivament abans de l’inici de 2020. Aquest document ha de servir per millorar les condicions econòmiques del personal així com la organització interna.

Entre d’altres, també s’ha acordat la redacció del reglament de formació; la implantació d’un sistema per a la provisió de llocs de treball com a segones activitats per al personal que pateixi determinats problemes de salut; l’aprovació per Ple dels acords de Junta de Govern Local de 20 de maig de 2019 i la creació d’una borsa de 40 hores recuperables per afavorir la conciliació de la vida personal i laboral.

A més, i en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, també s’ha acordat l’accés lliure del personal a les instal·lacions esportives municipals, en considerar que la pràctica de l’esport de forma habitual és una de les millors mesures per afavorir la salut dels treballadors i treballadores de la plantilla.

Miquel Casellas, com a portaveu dels representants dels treballadors, ha manifestat que “estem molt contents del petit primer pas que s’ha fet des del nou ajuntament i que segur que obrirà la porta a nous acords”. “Des del Comitè sempre estem disposats a negociar i a dialogar”, ha afegit.



©2019 Ajuntament del Vendrell