07 23 Punt lilawEls concerts de Festa Major dels dies 25, 26 i 27 de juliol que tindran lloc a la zona del Botafoc tindran enguany un punt lila informatiu. El regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, Christian Soriano, els Administradors de Santa Anna, i les tres entitats que es faran càrrec de les barres dels concerts d’aquests tres dies van presentar ahir al vespre aquesta nova iniciativa.

En una carpa degudament identificada, al costat del punt de venda de tiquets, aquest punt lila d’informació servirà per tenir un espai on poder atendre, en primera instància, les possibles víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexual, LGTBIfòbica o de discriminació de qualsevol tipus i fer d’enllaç a qualsevol servei policial o sanitari que requereixin.

El regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBIQ, ha matisat el fet que el punt lila informatiu dels concerts de Festa Major “ no serà un punt lila a l’ús, perquè no disposa encara de personal tècnic qualificat o d’un protocol específic, però sí un punt de referència i sensibilització i d’informació i ajuda a les persones que ho necessitin”. “És un primer pas que se suma a la campanya que vam presentar fa uns dies “El Vendrell: festes lliures d’agressions sexuals”, amb l’objectiu de poder gaudir d’unes festes lliures de discriminació i de violència, en què no hi hagi cap tipus d’agressió LGTBIfòbica o masclista al nostre municipi”.

En concret, el punt lila d’informació anirà a càrrec dels Runners El Vendrell, els Diables del Vendrell i els Nens del Vendrell, les tres entitats que portaran enguany les barres dels concerts del Botafoc. En el cas dels Nens, aquests afegeixen que sumen aquesta col•laboració a la nova Comissió d’Equitat que estan impulsant des de la colla.

D’altra banda, a l’igual que ja es va fer l’any passat, durant la Festa Major, la Policia Municipal també tindrà una carpa a la zona dels concerts del Botafoc per promoure la prevenció d’alcoholèmia.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell