07 22 Jornada Madigueres3wUna vintena de persones van participar aquest passat diumenge 21 de juliol a l'itinerari de natura exòtica sobre les espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics realitzat a les Madrigueres.

L’activitat, impulsada per l'Ajuntament del Vendrell i realitzada per les Associacions Edulis i Biosfera, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, pretenia informar i conscienciar al públic assistent sobre la importància dels ecosistemes aquàtics i les espècies de flora i fauna autòctones que hi trobem i l'impacte que crea tant en aquests ecosistemes com en la societat la introducció d'espècies exòtiques invasores, com poden ser el cranc blau americà, la tortuga de florida, el mosquit tigre o la canya comú.

L'itinerari va consistir en una introducció sobre la temàtica de l'itinerari, i una visita in situ on s'havien posat trampes de captura per detectar espècies invasores exòtiques.

Gràcies a aquest itinerari, per exemple, es va detectar la presència de cranc blau americà a la desembocadura de la Riera de la Bisbal.

Finalment es va dur a terme un petit taller de preparació de paranys per capturar alguna d'aquestes espècies invasores.

L’acte va comptar amb l’assistència de la regidora del govern, Núria Rovira



©2019 Ajuntament del Vendrell