07 18 Reunió ConsellerawAquest passat dimecres 17 de juliol, una representació de la Xarxa de Barris Antics va ser rebuda per la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga Vives, a la seu de la Conselleria, a Barcelona. El motiu de la trobada va ser donar a conèixer la tasca que duen a terme la trentena de municipis adherits a la Xarxa, i que coordina el Vendrell, especialment al voltant de la campanya de dinamització comercial i turística "Compra i Guanya".

En concret, van assistir a la reunió una quinzena d’alcaldes, regidors i tècnics implicats en la campanya Barris Antics, representants d’una desena de municipis (Tremp, Falset, Manresa, Santa Coloma de Queralt, Juneda, Balaguer, Lleida, Les Borges Blanques i El Vendrell). Per part de la Generalitat, a la trobada també hi va assistir la Directora General de creació, acció territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa Poca.

Tot i que la Consellera de Cultura ja coneixia de primera mà la campanya, ja que va resultar guanyadora l’any 2014 per haver comprat al seu poble, Llagostera, els representants de la Xarxa de Barris Antics van aprofitar la reunió per explicar-li més detalls de la iniciativa i de la voluntat que hi ha per consolidar-la encara més i fer-la extensiva a altres territoris, i alhora, per trobar espais de diàleg i col·laboració per a l'edició del 10è aniversari, el 2020.
De la seva banda, la consellera va destacar el valor d'aquesta acció conjunta, que té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat alhora que donar projecció al patrimoni cultural i paisatgístic i al turisme dels 30 municipis organitzadors. També va mostrar-se oberta a treballar conjuntament des de la Conselleria. Ambdues parts es van emplaçar a tenir nous intercanvis a partir del setembre per poder concretar les vies de col·laboració.



©2019 Ajuntament del Vendrell