07 17 Activitats BallarugawLa Ballaruga ha presentat un ampli ventall d’activitats extraescolars per al curs 2019-2020 amb la voluntat d’oferir a les famílies una oferta educativa complementària fora de l’horari lectiu, que contribueixi a la formació integral dels infants i joves.

La regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha destacat la importància d’aquestes activitats extraescolars perquè “són un complement a la formació que reben els nens i les nenes a l’escola”, al mateix temps que ha manifestat el desig que enguany hi hagi més demanda de les activitats que ha programat la Ballaruga.

A part de l’acollida matinal (7.30h a 9h) aquest any s’incorpora també, com a novetat, una acollida de tardes (16.30h a 18h), responent així a la demanda de moltes famílies. L’estona d’acollida consistirà en una franja horària adaptativa a les necessitats de les famílies en la què els infants poden berenar, fer els deures, estar al pati, jugar a jocs de taula, etc.

Pel què fa a les activitats, la Ballaruga n’ha programat per aquest curs algunes de noves, per tal d’actualitzar l’oferta i fer-la més atractiva. D’una banda, en 4 de les 8 escoles de primària del Vendrell (Àngel Guimerà, Pau Casals, Àngels Garriga, IE Teresina Martorell) es duran a terme un grup d’activitats comunes (Fem Esplai, Playing English, Cambridge English i Deures i Reforç escolar). Però d’altra banda, enguany, i com a novetat, en cadascuna d’aquestes escoles s’oferirà una activitat especialitzada a la què hi podran anar els nens i nenes de qualsevol de les escoles del municipi. El trasllat dels nens i nenes anirà a càrrec de les famílies. D’aquesta manera, per exemple, a l’IE Teresina Martorell s’oferirà música amb la col·laboració de l’Agrupació Musical Santa Anna; a l’Escola Àngels Garriga, s’oferiran sessions d’Educació emocional i unes sessions de Periodistes Youtube amb la col·laboració amb TV El Vendrell; a l’Escola Àngel Guimerà s’oferirà Robòtica i a l’Escola Pau Casals, Art in English i Cooking in English.

La Ballaruga també ofereix activitats per als instituts de secundària, com per exemple les d’Anglès PET-B1, Deures i reforç escolar, Càmera i Acció (on faran un curt, videoclip o documental), Amics dels animals (amb la col·laboració de veterinaris i refugis per conèixer millor els animals de companyia), Batucada (amb la col·laboració del drac de foc El Cabrot) o Música (amb col·laboració de la Banda Santa Anna). Algunes d’elles es duran a terme a l’Hotel d’Entitats i d’altres als propis instituts.

Tota la informació sobre les activitats, els preus i els horaris es pot trobar al web www.laballaruga.org. Així mateix, des d’avui ja es pot fer la preinscripció telemàtica per a les activitats extraescolars. Les inscripcions es podran fer a partir del 2 de setembre a La Ballaruga, c/ Camí Reial, 17 (Hotel d’Entitats), tel 977664002.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell