06 20 Cloenda Taller Llengua Cultura catalaneswLa Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell disposa de cursos especialment orientats a persones immigrades, que s’imparteixen des de l’any 2003 i compten amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’ajut del Fons Social Europeu.
Ahir dijous 20 de juny al matí es va dur a terme l’acte de cloenda del Taller de Llengua i cultura catalanes de la Regidoria de Serveis Socials, adreçat a persones estrangeres immigrades dins del marc d’acció de primera acollida. Amb aquest acte es vol fer un reconeixement a la tasca acadèmica duta a terme durant el curs, mitjançant el lliurament dels diplomes de reconeixement a 155 alumnes dels 198 matriculats enguany.

A l’acte, organitzat per la Regidoria de Serveis Socials, hi van assistir el regidor del govern, Ruben Gracia; Esther Poch, coordinadora de la regidoria de Serveis Socials i Zineb Azeriouh, tècnica de Servei de Primera Acollida.

Els cursos de català i d’alfabetització tenen per finalitat la formació de les persones immigrades que viuen al Vendrell per tal de fomentar la seva independència personal i la participació activa a la vida social de la ciutat.

A més, com ja s’ha anat fent al llarg d’aquests anys, durant aquest curs acadèmic s’han realitzat tres edicions del Certificat de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, Mòdul C, en les que han participat 45 alumnes.

L’alumnat dels cursos ha participat activament en la preparació i dinamització de la cloenda que s’ha dut a terme a la Sala polivalent de la Regidoria de Serveis Socials, encarregant-se del refrigeri, basat en receptes tradicionals dels seus països d’origen, i exposant els treballs realitzats especialment per a l’esdeveniment. Aquests treballs són, alhora, material didàctic que es pot fer servir a l’aula en les properes edicions del Taller. Durant l’acte, s’ha fet entrega dels diplomes a cada alumne participant.
La Regidoria de Serveis Socials preveu mantenir l’oferta de cursos i places que s’ha ofert enguany per al proper curs. El període consulta d’informació i de preinscripció començarà el proper mes de setembre.



©2019 Ajuntament del Vendrell