06 20 cloenda curs alfabetitzacio catala webAvui al matí, ha tingut lloc l’acte de cloenda del curs d’alfabetització en català per a adults que organitza el Departament d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell.

L’escola Teresina Martorell ha estat l’escenari on totes les assistents han rebut el diploma acreditatiu del curs. La regidora del govern Silvia Vaquero, juntament amb el director de l’escola David Real, han estat els encarregats de lliurar els certificats, els quals han felicitat les participants i les han animat a continuar amb aquesta iniciativa en benefici de les seves famílies. Les alumnes han aprofitat l’ocasió per portar un assortiment de rebosteria tradicional del seu país elaborada per elles mateixes i té.

Aquest curs va adreçat a persones que han hagut d’emigrar al nostre país i resideixen a la nostra localitat. El país d’origen de la majoria de les participants és el Marroc. Totes són alumnes que tenen pocs o nuls coneixements de català.

El curs té com a objectiu aportar a aquestes persones les habilitats bàsiques de comunicació en català per a aconseguir una major integració en la vida del municipi. És per això que durant el curs s’han fet petites sortides culturals a llocs d’interès del municipi o a un entorn proper, com per exemple a Barcelona. També han participat d’iniciatives proposades durant els curs, on han volgut mostrar els coneixements adquirits.

Un dels principals motius pels quals les alumnes s’han inscrit al curs és poder ser un suport educatiu per als seus fills escolaritzats.



©2019 Ajuntament del Vendrell