0615 Foto grup ConsistoriwAquest dissabte, 15 de juny, a partir de les 12 del migdia, la Sala de plens ha acollit l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament del Vendrell per al mandat 2019-2023, fruit de les eleccions municipals celebrades el 26 de maig passat. La sessió també s’ha pogut seguir en directe a través de Ràdio i Televisió El Vendrell.


En l’acte, Kenneth Martínez (PSC) ha estat elegit alcalde per majoria absoluta, rebent 11 vots: 8 del PSC, 2 de Ciutadans (Cs) i 1 de l’Agrupació Veïnal de les Platges (AVP). També han presentat candidatura a l’alcaldia Marc Robert, de Som Poble-ERC, que ha rebut 6 vots del seu grup i un de Pel Vendrell Primàries, i Òscar Blasco, de Podem, que ha rebut un vot. Els dos regidors de Junts pel Vendrell s’han abstingut en la votació.

Aquesta votació s’ha fet de forma pública, després que així fos proposat pel President de la Mesa d’Edat, Josep Maria Llasat i acceptat per tots els regidors i regidores.
L’acte ha començat amb la constitució de la Mesa d’edat, que estava presidida pel regidor electe de major edat, Josep Maria Llasat (Pel Vendrell Primàries), i que tenia com a vocal la regidora electa de menor edat, Salima El Youssoufi (Som Poble-ERC).

Tot seguit, els 21 regidors i regidores han promès o jurat el càrrec i han rebut la insígnia oficial de la Corporació. El nou plenari està integrat per: Kenneth Martínez, Christian Soriano, Silvia Vaquero, Baltasar Santos, Montserrat Martín, Rubén Gracia, Núria Rovira i Alfons Herrera, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Marc Robert, Eva Mata, Gisela Arbós, Lluís Navarrete, Salima El Youssoufi i Josep Mañé, de Som Poble-Esquerra Republicana de Catalunya; Mari Luz Ramírez i Mar Negro de Ciutadans; Eva M. Serramià i Josep Mercadé, de Junts pel Vendrell; Josep Maria Llasat de Pel Vendrell Primàries; Òscar Blasco, de Podem i Severiano Matamoros, de l’Agrupació Veïnal de les Platges.

A continuació, el President de la Mesa d’Edat ha tingut un record per tots els regidors i regidores que han format part del consistori vendrellenc durant els 40 anys d’ajuntaments democràtics, que n’han estat 96, comptant els nous que han pres possessió avui, i especialment pels 14 d’ells que ja han mort. La sala ha respost amb un emotiu aplaudiment.

Després de la votació de l’alcalde, i després que aquest hagi promès el càrrec, Kenneth Martínez ha rebut la vara d’Alcalde i ha assumit la presidència de la sessió. Tot seguit ha donat la paraula als portaveus dels diferents grups municipals. En línies generals, totes les formacions han apel·lat a la necessitat de trobar vies de diàleg i consens per sobre de les diferències polítiques i que aquestes puguin revertir en un treball per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del Vendrell i per a una major cohesió social i territorial.

 Per finalitzar la sessió, el nou alcalde ha fet un parlament, en el què ha recordat que “les conseqüències de la crisi i les dificultats econòmiques de l’Ajuntament són encara reals i visibles i per tant, l’objectiu continua sent la lluita contra l’atur”. Amb tot, ha afegit “podem sentir-nos satisfets de l’esforç col·lectiu que tots hem fet per recuperar l’autonomia financera de l’Ajuntament i del fet que ho hem aconseguit prioritzant el suport a les famílies que més han patit la crisi”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “en aquest mandat que avui comencem finalitzarà el Pla d’ajust i, per tant, amb modèstia i humilitat tenim l’oportunitat de començar a recuperar les inversions pendents i d’actualitzar els serveis públics municipals”.

Kenneth Martínez ha puntualitzat que “ho hem de fer afavorint la inclusió social i la igualtat d’oportunitats, respectant i visualitzant la diversitat social i cultural i garantint la cohesió i l’equilibri territorial”.

L’alcalde ha avançat que “demà ens toca treballar per constituir un govern estable i de progrés per a tot el mandat. Un govern estable i de progrés obert a la incorporació de totes les forces que vulguin construir un espai majoritari de consens però obert també a la col·laboració activa i lleial de tots els grups”.


Cal recordar que el passat 5 de juny, a Vil·la Casals, el PSC i l’Agrupació Veïnal de les Platges ja van signar un acord de govern.


El ple íntegre es podrà seguir també en diferit aquest cap de setmana dins de la programació de Televisió El Vendrell: aquest mateix dissabte, a les 17 h i a les 22 h i el diumenge dia 16 de juny, a les 12 h, a les 17 h i a les 22 h.

 

pdf Discurs d'investidura de l'alcalde, Kenneth Martínez

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell