06 12 Aparador comercial2wDurant tot el mes de juny, 219 botigues de nucli antic del Vendrell participen en la novena edició de la campanya BARRIS ANTICS, COMPRA I GUANYA, cedint un producte o un servei en forma d’obsequi físic o un val del seu establiment. El Vendrell és un dels 30 municipis organitzadors d’aquesta campanya, que té tres objectius: dinamitzar el comerç de proximitat als nuclis antics, la promoció dels territoris organitzadors i premiar als compradors.

Durant tot el mes de juny, al local del carrer de Sant Magí, 26, hi ha l’exposició dels premis que es sortejaran. En aquest sentit, des de l’organització es vol agrair a la propietària del local la seva cessió temporal així com a l’administradora de finques per les gestions que ho han fet possible. La campanya compta enguany, com a novetat, amb la col·laboració de l’Hotel Meridien Ra. En concret, l’hotel regala dinars a l’arrossaria que acaba d’obrir, tractaments i estades per a l’spa. Els dos comerciants que rebin més “M’agrada” al facebook de la campanya https://www.facebook.com/compraralvendrelltepremi/ guanyaran un d’aquests premis. I a l’instagram @xarxabarris, cada mes, de juny a octubre, es sortejaran set premis més cedits per l’hotel Ra, amb una estada amb esmorzar inclosa.

El sorteig dels premis al Vendrell tindrà lloc el dijous 4 de juliol a les 11 h, en directe, en el transcurs de programa “La Calaixera” de Ràdio el Vendrell.

Antecedents
La campanya neix a partir dels objectius generals de la Llei de barris, un projecte transversal, innovador i engrescador. Gràcies a la inquietud de compartir noves experiències entre els barris que desenvolupem aquesta Llei al nostre nucli antic, va sorgir la idea de tirar endavant la campanya conjunta de dinamització comercial com un projecte conjunt per resoldre una necessitat comuna: dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat, el comerç del nucli antic.

Creació de la Xarxa de Barris Antics amb projectes
Enguany, tot i que el Pla de Barris ha finalitzat en la majoria dels municipis, els alcaldes i alcaldesses dels municipis organitzadors de la campanya, van decidir continuar treballant junts atesos els bons resultats a favor del petit comerç, de la promoció de la cultura local i per la bona projecció que fa dels seus territoris. Amb aquest objectiu, i per tal d’organitzar altres accions conjuntes que puguin sorgir en el marc de la promoció comercial, turística i cultural, enguany 30 municipis han signat conveni de col•laboració per constituir la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES.

El Vendrell, que és el municipi promotor i coordinador de la campanya, ara també ho és d’aquesta Xarxa, que està oberta a qualsevol municipi de Catalunya que s’hi vulgui sumar.

En què consisteix la campanya BARRIS ANTICS, compra i guanya
Durant tot el mes de juny, totes les persones que comprin als comerços adherits dels 30 municipis organitzadors, podran guanyar experiències, per a dues persones, cedides pels 30 ajuntaments organitzadors.

A principis de juliol, es sortejaran 31 experiències a cadascun dels 30 municipis (30 per clients + 1 comerciant) valorats en 2.770 €. En total, es sortejaran 930 experiències valorades en més de 85 mil euros i fins al gener de 2020, els 704 guanyadors visitaran els 30 municipis organitzadors per gaudir-les.

En què consisteixen les experiències que es poden guanyar?
704 guanyadors dels 30 municipis organitzadors i un acompanyant coneixeran de primera mà la riquesa del nostre territori: experiències gastronòmiques, nits d’hotels, visites guiades, espectacles i productes locals, xecs regal, participar en festes tradicionals con la Fira de la Tòfona, el Renaixement i la Fira de l’oli, museus, etc.

Premi per als comerciants
Per premiar la participació i la col·laboració de tots els establiments adherits, un comerç de cada municipi organitzador, també opta a guanyar d’una experiència.

Quins son els municipis organitzadors de la campanya i membres de la Xarxa de Barris Antics amb projectes?
Enguany, en la novena edició, en són 30: Balaguer, Calaf, Calafell, Cardona, Centelles, Cervera, El Vendrell, Falset, Figueres, Juneda, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, l’Arboç, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.

L’edició 2019 va carregada de novetats:
- Conveni de col·laboració entre 30 ajuntaments. Cada ajuntament ha fet una petita aportació econòmica en funció del nombre d’habitants, per assumir despeses comunes.
- Logotip propi de la Xarxa de Barris Antics amb projectes
- Sense Pla de Barris, la campanya es pot ampliar més enllà de l’àmbit d’actuació i qualsevol municipi es pot sumar
- Nou eslògan: BARRIS ANTICS, compra i guanya (més concret i directe)
- Nou disseny del cartell, butlleta i fitxa premi
- Posada en marxa del compte d'Instagram @xarxabarris
- Sorteig a Instagram per motivar la seva promoció
- Important col·laboració de l'Hotel Meridian Ra, que ha cedit importants premis que es sortejaran entre els seguidors de l’Instagram i el Facebook
- Amb els recursos de la Xarxa, s’ha encarregat un vídeo promocional que s’emetrà a les televisions locals i per les xarxes.

La campanya compta amb el suport de Oficina de Millora d’Àrees Urbanes, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i amb la col•laboració de les quatre Diputacions i l'Hotel Meridian Ra del Vendrell.©2019 Ajuntament del Vendrell