06 12 noves funcions app rafelwL’aplicació per a mòbils de la Policia Municipal del Vendrell evALERTA incorporarà a partir de la propera setmana una nova funcionalitat, en la què ja fa mesos que s’hi treballa de manera conjunta entre la Regidoria de Governació i la de Protecció Animal. A través d’una pestanya de l’APP, en cas de trobar un animal abandonat, es podrà fer una foto amb el mòbil i s’enviarà la geolocalització de l’animal. Rafel Gosálvez, regidor de Governació, ha explicat que d’aquesta manera es vol facilitar la transmissió d’informació sobre animals abandonats a la via pública, que ara per ara es fa a través de trucades telefòniques i amb descripcions subjectives de l’animal. “Amb l’APP esperem poder ser més resolutius a l’hora de recuperar l’animal”, ha afegit. En aquesta línia el regidor ha recordat la importància que els propietaris de gossos els tinguin degudament censats i xipats, per facilitar la seva recuperació en cas de pèrdua.

Gosálvez ha explicat també que aquesta és una de les noves funcionalitats de l’APP evALERTA, “que des del principi, tot i ser una eina de seguretat ciutadana, ja es va dir que havia de ser viva i dinàmica, i anar incorporant nous serveis”. En aquesta línia, també properament es potenciarà una altra de les pestanyes de l’aplicació, que és la que està pensada per als comerços locals. Els què disposen de l’APP, de moment només 11, tenen un distintiu als seus aparadors que els identifica com a botigues amb connexió directa amb la Policia local, que pot servir d’element dissuasori per a possibles furts o robatoris.

Aquests distintius es poden recollir al CIT, i properament, s’enviarà una carta a tots els comerciants per explicar-los aquesta funcionalitat i com la poden utilitzar.

En aquest sentit, durant la propera fira Turismar, la Policia Municipal tindrà un espai informatiu a l’estand de l’Ajuntament per donar a conèixer l’APP, i també per vendre escuts solidaris “Pels valents” en favor dels nens amb càncer.

L’APP evALERTA té com a objectiu donar tranquil·litat al ciutadà a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona. Actualment ja compta amb 900 usuaris registrats i ha rebut 250 alarmes, tot i que cap per situació crítica o de pànic urgent.

Després de descarregar l’aplicació, que és gratuïta, cal registrar-s’hi i es pot fer el senyal d’alerta dins del terme municipal del Vendrell i el seu entorn més immediat. Quan la policia rep l’alerta, s’avisa una patrulla perquè es desplaci al lloc, gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil, i es truca a la persona que l’ha activada per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar. Si la persona no respon, la patrulla s’hi desplaçarà igualment.

En aquest sentit, s’ha recordat que no és recomanable utilitzar l’APP per comunicar altres tipus d’incidències que no suposin un risc o una situació personal de perill, ja que aquestes es poden traslladar per les vies ordinàries de contacte amb la policia o amb el 112.

Menjadores per a gats

El regidor de Protecció Animal, Rafel Gosalvez, també ha explicat que aquests dies s’està instal·lant una menjadora per a gats al carrer Mercè Rodoreda, a la zona del Francàs. Aquesta serà la primera d’un seguit de menjadores que es volen anar col·locant en diversos punts del municipi propers a les colònies de gats, de les quals se’n tenen comptabilitzades una trentena.

Amb aquesta acció es pretén concentrar l’alimentació dels gats i evitar problemes d’higiene al municipi. Així mateix, es facilitarà la tasca dels col·laboradors, que diàriament els proveeixen de menjar i aigua.©2019 Ajuntament del Vendrell