05 23 carrils bici 01L’Ajuntament del Vendrell preveu realitzar una actuació consistent en la implantació d’un carril bici i els seus accessos entre la zona escolar i esportiva (avinguda del Camp d’Esports) i l’estació de ferrocarril (avinguda de Jaume Carner), que seria cofinançada mitjançant una subvenció FEDER convocada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per al foment de l’execució d’actuacions de vies ciclistes de les entitats locals.

 

Es preveu realitzar l’actuació de forma coherent amb les línies d'acció prioritària en matèria de mobilitat de la bicicleta segons el document de propostes del Pla de Mobilitat Urbana del Vendrell 2015-2020.

 

Aquest itinerari ciclista tindria una longitud total d’uns dos quilòmetres, desenvolupant-se en carril bici i, en alguns trams, en vorera bici, principalment en aquells punts en què per seguretat viària dels ciclistes està recomanat que sigui així (interseccions no regulades per semàfors, rotondes). Es connectaria el casc urbà del municipi de costat a costat, comunicant l’estació de ferrocarril del Vendrell i l’estació d’autobusos amb l'accés a la via verda que arriba als nuclis de les platges, la zona escolar (equipaments escolars de primària i secundària, centres de formació especial, escola d'idiomes, centres de formació d'adults, centres de formació municipal) i la zona esportiva (pavelló d'esports, piscina municipal, complex esportiu), passant per altres equipaments d’interès, com són els Jutjats, i a prop d’altres, com les instal·lacions de la Seguretat Social i l'Eina (Edifici Camí Reial).

L'import total de la despesa és de 405.914,98 € i el cofinançament de l'actuació a través de la subvenció FEDER és al 50 %. L’acceptació de la subvenció serà un dels punts de l’ordre del dia de la sessió extraordinària de la Junta de Govern Local del divendres 24 de maig de 2019.

Plànol

 



©2019 Ajuntament del Vendrell