05 23 ubicatDes de l'Eina i dins del marc del programa UBICAT s'organitza la JORNADA SOBRE CIUTADANIA I VOLUNTARIAT SOCIAL que tindran lloc el pròxim dia 29, a les 10 hores, al Centre cívic L'Estació, una iniciativa duta a terme amb la col·laboració de diferents entitats socials que treballem per a la millora de la qualitat de vida de diferents col·lectius.

 

Aquesta trobada té com a finalitat destacada donar a conèixer les entitats de voluntariat existents al municipi, els seus àmbits d'intervenció i reforçar el paper social de la persona en la dimensió comunitària i de ciutadania activa mitjançant la seva participació en activitats de caràcter social, cívic, cultural i d'enfortiment dels vincles amb la societat.

 

Per a més informació sobre la jornades, les persones interessades podeu dirigir-vos a la web de l’EINA (www.leina.org), posar-vos en contacte a través del correu electrònic serveiocupacio@leina.org o truqueu al telèfon gratuït 900 33 88 33.

A continuació es detalla el programa amb els horaris i detall de les intervencions.

 

PROGRAMA JORNADA VOLUNTARIAT 29 DE MAIG DE 2019

CENTRE CÍVIC L'ESTACIÓ.


10:00 h Benvinguda

10:15 h Inauguració de la jornada a càrrec de Eva M. Serramià (1a tinent d’alcalde)

10:20 h Presentació del concepte de voluntariat a càrrec de la tècnica de la Federació
               Catalana d'entitats i associacions de Voluntariat. Sra. Laura de la Morena

10:30 h Presentació de les entitats:
  - Món La Bassa
  - Fundació Santa Teresa El Ventall
  - Assemblea local de la Creu Roja del Vendrell

11:45 h Pausa i cafè

12:00 h Presentació de les entitats:
  - Temps en xarxa. Banc de temps
  - Càritas
  - Associació "El Trèvol" Educació i acció social

13:15 h Cloenda institucional de la jornada a càrrec de Kenneth Martínez (regidor de Promoció Econòmica i Ocupació)

 

QUÈ ÉS UBICAT?

UBICAT és un programa de l'EINA Ajuntament del Vendrell que té com a objectiu principal impulsar la inserció laboral i donar suport ocupacional a persones amb dificultats especials d'inserció laboral i aturats de llarga durada.


Addicionalment a aquesta finalitat principal, hi ha objectius compartits amb la resta de la ciutadania entre els quals destaquen la consciència social i la sensibilització cap a problemàtiques que afecten la població en general. Aquesta predisposició cap a col·lectius especialment vulnerables es materialitza en activitats de caràcter social com les del voluntariat en tots els seus àmbits.

 

El programa UBICAT està subvencionat pel SOC i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell