05 14 28 Camerata XXI webEl punt i final a la programació del Temporada d'aquest semestre tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig, a les 20:30 h, a l'Auditori Pau Casals, amb l'Orquestra Camerata XXI que presentarà el concert Tendències.

 

La música, des dels seus inicis, ha expressat sentiments i ha estimulat emocions, pensaments i idees, però són les noves tendències i les creixents indústries artístiques i culturals les que han aconseguit donar un gir de 180 graus als antics estereotips i dur a molts compositors a tenir una mirada més amplia i transversal d’allò anomenat “Música”. Alguna cosa ha canviat en la mirada del compositor durant el segle XX i sobretot en aquest segle XXI.

 

Compositors com Wojciech Kilar, Karl Jenkins o William Walton s’han endinsat en les noves tendències i s’han interessat en les manifestacions més rellevants i actuals de la creació musical: el cinema i la publicitat. Atrets per un discurs musical diferent, més contemporani i d’acord amb el context sociocultural, intel·lectual i econòmic que els envolta, han utilitzat recursos i metodologies experimentals per desenvolupar una nova estètica en la creació contemporània, molt més propera a l’espectador i al servei de la imatge.

Aquest dissabte el públic de l'Auditori Pau Casals podrà gaudir de l'estrena absoluta de Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra del Barceloní Miquel Ortega.

L’Orquestra Camerata XXI va ser fundada l’any 2003. Des d’aleshores ha estat l’orquestra de l’Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment l’orquestra combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. L’orquestra rep el suport de l’Ajuntament de Reus i de la Fundació Privada Camerata XXI.

El juny de 2009 i el març de 2013 l’orquestra va realitzar dues gires pel Japó, actuant, entre d’altres sales, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka.


Intèrprets:

Miguel Romea, director

Miquel Ortega, piano

Orquestra Camerata XXI


Repertori:

Two pieces from Henri V film, W.Walton

Preludi, cançó i dansa per a piano i orquestra, M. Ortega

Palladio for string orchestra, K. Jenkins

Orawa, W. Kilar

Per comprar entrades, cal adreçar-se a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24), de 10 a 14 h. Es poden comprar també al web www.ticketea.com i al mateix dia de l’espectacle, a partir de les 18h, a l'Auditori Pau Casals.

  

TENDÈNCIES - CAMERATA XXI

Dia: Dissabte 18 de maig

Lloc: Auditori Pau Casals

Hora: 20:30 h

Preu: 15 euros

Preu amb descompte: 12 euros

 



©2019 Ajuntament del Vendrell