05 13 Activitat pedgògica FEDERwEl projecte FEDER impulsat per l’Ajuntament del Vendrell i destinat a recuperar i dinamitzar l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga ha realitzat recentment dues accions de difusió del projecte, una destinada als nens i una altra al públic en general.

Gairebé 300 alumnes de segon a sisè de primària de les escoles Els Secallets i Pla de Mar han participat de l’activitat pedagògica “La platja de Coma-ruga”, conduïda pel Museu Deu i la tècnica de turisme del FEDER. A través d’un relat imaginari en què el Ramon, un nen que va venir a estiuejar fa cent anys a una de les casetes del carrer Vilafranca, envia al seu amic Joan records de la seva estada a Coma-ruga, postals i pots plens de records (sorra, aigua de mar, aigua termal, herbes de la platja...), els nens comprenen quina ha estat l’evolució del seu barri, i alhora aprenen a identificar els espais que li donen identitat.

Aquesta iniciativa ha tingut una molt bona acollida; l’alumnat i el professorat ha col·laborat activament amb preguntes durant tota l’activitat, demostrant gran interès pel seu passat històric. El resultat d’aquesta experiència es materialitza en el fet que els nens, a l’igual que el Ramon, escriuen una postal, fent un dibuix sobre Coma-ruga que transmeti allò més els agrada del barri, així com desitjos de millora en un escrit al seu revers.

La segona acció de difusió del projecte FEDER és la recopilació de fotografies antigues d’espais emblemàtics de Coma-ruga. L’objectiu és reunir documentació gràfica des de principis de segle XX fins a la dècada dels setanta, per tal de donar a conèixer de forma visual les transformacions urbano-turístiques d’aquest barri marítim, així com fomentar el sentiment de pertinença a un barri de gran valor per al municipi. Totes les postals i una selecció de les fotografies aportades per particulars estaran exposades a la Fira Turismar 2019, que se celebrarà del 21 al 24 de juny, a Coma-ruga.

generalitat unio europea 

Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació. 



©2019 Ajuntament del Vendrell