05 09 Seminari GuimeràwEl Vendrell tornarà un any més a reivindicar i difondre la figura -vida i obra-, d’Àngel Guimerà a través del Seminari Guimerà, que enguany arriba ja a la seva quarta edició. La cita serà el dissabte 1 de juny, a la Sala Polivalent de l’Auditori del Tívoli, i enguany girarà al voltant de “Guimerà i la poesia del seu temps”.

El seminari esdevé una trobada anual de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics... entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Però el Seminari es planteja també com una trobada oberta a tots els públics, persones que vulguin conèixer una mica més la figura de Guimerà o bé amb inquietud cultural.

En concret, el programa del IV Seminari s’iniciarà amb la presentació del llibre que recull les ponències del III Seminari Guimerà, Guimerà: ideologia i pensament, a càrrec d’Enric Gallén. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha valorat positivament el pòsit que deixa cada edició del Seminari, “un treball d’aprofundiment i estudi que, en forma de llibre, queda a la disposició d’estudiosos, universitaris i professionals per a futures recerques i investigacions”.

En aquesta ocasió, el llibre que es presentarà el dia 1 de juny recollirà les aportacions de Giovanni Cattini, professor de la UB sobre Guimerà i els inicis del catalanisme polític; de Joan Esculies, professor de la UOC i la seva visió sobre el Teatre patriòtic de Guimerà i de Francesc Xavier Vall, professor de la UAB, sobre la relació d’Àngel Guimerà i la I Guerra Mundial.

Tot seguit, al Seminari d’enguany hi ha programades les ponències següents:

10:30 h Neus Oliveras Samitier: “Els orígens poètics de Guimerà”
11:00 h Magí Sunyer Molné: “La poesia d’Àngel Guimerà: context i originalitat”
11:30 h Francesc Codina i Valls: “La poesia de Guimerà: entre el plany i l’anhel”

Un cop finalitzades les ponències, a les 12.45h, l’activitat es traslladarà a la Sala Agustí Cohí Grau de l’Auditori del Tívoli, on es podrà gaudir d’un espectacle musical, en el qual Ignasi Roda, Mone Teruel i Pep Pladellorens cantaran alguns poemes d’ Àngel Guimerà.

Ja a la tarda, la programació del Seminari continuarà a les 18h, al Museu Àngel Guimerà, on es farà una visita i es repetirà l’espectacle musical.

Tant l’entrada a les ponències del Seminari com a la lectura dramatitzada són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Sí que cal fer reserva prèvia per a l’espectacle musical, als telèfons 977 66 10 06 i 977 66 56 84 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net, ja que les places són limitades.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i la col·laboració de la Societat Verdaguer.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell