05 09 BPFest Vendrell 040519 0874 411 webEl passat dissabte 4 de maig es va celebrar la segona edició del BPFest al Vendrell, organitzat per l’Associació de Músics del Baix Penedès juntament amb l’Ajuntament del Vendrell, amb els carrers plens de gent, de música i de bon ambient.

 

Des de l’organització es quantifica que més de 3.000 persones van poder gaudir d’una jornada musical, atraïent públic de tot tipus i turistes.

 


El tret de sortida el va donar la regidora de Cultura i Festes, Eva  M. Serramià, i, tot seguit, va començar el BPfest Pro, on les xerrades formatives es van desenvolupar amb força públic de caràcter general . Les "master class" de Miki Santamaria i Felipe Escalada van oferir formació a músics aficionats i professionals.


Al mateix temps, les activitats de carrer i orientades a públic familiar omplien la plaça Nova. Enguany, el cercle de percussió i l'espectacle de carrer participatiu de la Banda Forànea van tenir molt bona acollida.


El tradicional dinar musical es va allotjar als jardins del Museu Deu amb una quarantena de participants, on la música de Núria García va acompanyar els plats del restaurant La Fondue. 

Els concerts van ser els protagonistes de la tarda, en tres escenaris diferents, i amb estils per a tots els gustos musicals. Van destacar les formacions del Baix Penedès com Oculs, Sweet Margaret, Nerea Bassart Trio, Upuntú i Bateman 206, La Bellvei Band o De Karriclons, que van demostrar que la música de la comarca està en molt bona forma. També les propostes d'arreu del territori com Cueva Mapache, Moon Vision, Her Little Donkey o Allez!   van fer un gran concert . L'escenari de les escoles de música, on els estudiants de música de la comarca van poder presentar els seus treballs, també va tenir un èxit d'assistència a la plaça del Tivoli.


L'afluència de públic va ser constant durant tota la jornada. Això fa pensar que el BPFest és un bon projecte de futur i es compleix la filosofia del festival d'apropar la música al carrer i esdevenir la gran festa de la música del Baix Penedès.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell