Davant de la nota feta pública per Mar Vázquez en nom dels Sindicats UGT i SPL-CME, l’equip de govern vol sotmetre a la consideració de l’opinió publica i, molt especialment, del conjunt de treballadors de l’Ajuntament del Vendrell els següents punts:

La nota, en si mateixa, és un bon exemple del que expressa la locució llatina clàssica Excusatio non petita, accusatio manifesta, que significa que tot aquell que es disculpa sense necessitat s’està senyalant a si mateix com a culpable. És la sensació que donen els autors de la nota intentant explicar perquè han impedit que alguns dels seus companys percebessin les retribucions que els corresponien.

Sense amagar que hi ha diferents temes de retribucions que encara estan pendents de resoldre (alguns d’ells per dificultats legals i d’altres per la pròpia tramitació, però mai per manca de voluntat política de l’equip de govern), no pot haver-hi cap raó racional per impedir que una retribució que corresponia es pagués. Potser tenien altres raons, però no les han explicat.

D’altra banda, en la profusió d’enllaços i declaracions n’han oblidat (o amagat) una d’essencial, que és l’acord de la Mesa Tècnica de la Comissió de Seguiment amb la presència de membres del Comitè de Treballadors. En aquesta reunió es va donar el vistiplau de la convocatòria de coordinadors, que incloïa l’esquema de les retribucions. Per tant, la convocatòria i les seves condicions estaven avalades pels representants del Comitè de Treballadors (acta amb la signatura dels membres que hi van assistir).

Els membres de l’oposició en el passat plenari no van saber treure el gra de la palla i, contagiats per l’ambient preelectoral, van secundar aquesta iniciativa, fixant un precedent totalment lamentable: “No es pot deixar de pagar allò que es deu”. Així mateix, davant d’algunes manifestacions que podrien interpretar-se com un maltractament a alguns treballadors de l’Ajuntament, l’equip de govern vol deixar constància del nostre suport al conjunt de la plantilla i la voluntat permanent de resoldre aquells problemes i injustícies que s’hagin pogut produir.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell