Presentació FIMPCwJohannes Sebastian Bach serà el protagonista de la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que tindrà lloc del 12 al 23 de juliol. Sota l’eix temàtic “Casals i Bach”, l’edició d’enguany posa l’accent en la profunda admiració que sentia el Mestre pel compositor alemany, que també va ser font d’inspiració innegable de la seva obra. En paraules del mateix Pau Casals: “Bach és el moment més elevat i més pur de música de tots els temps”.

En el marc del Festival, es podran escoltar fins a una trentena de peces del compositor alemany.

El Festival, organitzat per l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals i que compta amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, programa enguany set concerts amb artistes de l’escena nacional i internacional i dues projeccions sobre el Mestre amb actuacions en directe.

A l’edició d’enguany, destaca la participació al Festival de dos artistes internacionals de rellevància. D’una banda, el solista i concertista italià Giuliano Carmignola protagonitzarà el concert del dia 16 de juliol a l’Auditori Pau Casals del Vendrell “Els concerts de violí”, acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. De nou, el 19 de juliol, el violinista Carmignola oferirà un concert sota el títol, “Els concerts de Brandenburg”, que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera. En tots dos casos, el repertori només inclourà obres del compositor alemany.

D’altra banda, el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell també comptarà amb l’actuació estel·lar d’Olivier Latry, organista principal de Notre Dame de París. El 18 de juliol oferirà a l’església parroquial del municipi un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny.

El concert inaugural previst pel dissabte 13 de juliol a l’Auditori, i seguint la voluntat de Pau Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncellista Victor Julien-Laferrière, artista multipremiat i guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017. Acompanyat del pianista David Kadouch, Julien-Laferrière interpretarà, a més de temes de J.S. Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en Bach una font d’inspiració essencial.

En la programació també destaca la presència del jove clavecinista Justin Taylor, que, més enllà d’acompanyar el gran Giuliano Carmignola el dia 19 de juliol, dirigirà i tocarà amb la soprano catalana Elena Copons i la formació The Consort, el concert de clausura del Festival, “Les més belles àries de Bach”, el 23 de juliol.

Completen el programa de la 39a edició del Festival, el concert del pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic el 17 de juliol a l’Auditori. El 20 de juliol, el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt interpretarà “Les suites per a violoncel sol” de J.S. Bach.

Més projeccions de Casals

 

Seguint amb la tradició dels dos darrers anys, el Festival Pau Casals tracta de fer reviure Casals a la seva vila nadiua i difondre el seu llegat musical i humanístic, gràcies a una selecció de pel·lícules fetes al llarg dels darrers trenta anys de la seva vida. La Fundació Casals s'ha dedicat a aplegar tots els documents audiovisuals inèdits de Casals, restaurar-los i conservar-los: concerts, assaigs, reportatges, entrevistes, Màster Classes, testimonis... Aquests documents van ser filmats o gravats a Puerto Rico, Prada de Conflent, Marlboro, Berlín, Budapest, Califòrnia, el Japó, Suïssa o Mèxic.


Així doncs, a banda dels concerts que ofereix la programació, la 39a edició també presenta activitats complementàries a les propostes musicals: “Pau Casals en imatges”. Dos sessions de projeccions a l’aire lliure a la plaça del Tívoli del Vendrell, que tindran lloc el 12 i el 22 de juliol a les 22 h. La projecció dels audiovisuals anirà precedida d’actuacions en directe, en el primer cas, de Victor-Julien Laferrière (violoncel) i Magali Mosnier (flauta), que participen dels concerts del Festival, i, en el segon cas, del Cor Zongora, format per cantants, alumnes o exalumnes de l’Escola de Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, dirigits per Montserrat Meneses.


Venda d’entrades


Les entrades per assistir al Festival es podran adquirir a partir del 15 de maig a les taquilles de l’Auditori Pau Casals del Vendrell o bé per internet a la pàgina web: https://www.auditoripaucasals.cat. 

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell