CartellwDurant tot el mes de maig, dinamitzadores de comerç de l’Ajuntament del Vendrell, visitaran les més de 350 botigues i serveis del nucli històric del Vendrell per animar-les a participar, un any més, a la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”, que tindrà lloc durant el mes de juny. Una campanya que té doble objectiu: dinamitzar el comerç de proximitat als nuclis antics i la promoció dels 30 territoris organitzadors. Es tracta d’una iniciativa que pretén incentivar les compres als barris antics oferint la possibilitat de guanyar premis i experiències en cadascun dels municipis organitzadors per conèixer i descobrir el seu patrimoni, la seva cultura, les tradicions i la seva gastronomia.

La campanya va néixer dins el marc del Pla de Barris i tot i que al Vendrell aquest va finalitzar al 2017, se li dona continuïtat com a acció consolidada a favor del comerç i de la promoció de la nostra cultura. A la resta de Catalunya, els alcaldes i alcaldesses dels municipis organitzadors també van decidir continuar treballant junts més enllà del Pla de Barris, atesos els bons resultats de la campanya i la bona projecció que fa dels seus territoris. En concret, en aquesta 9a edició hi participen els municipis de Balaguer, Calaf, Calafell, Cardona, Centelles, Cervera, El Vendrell, Falset, Figueres, Juneda, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, l’Arboç, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.

Com sempre, al Vendrell la campanya està organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració del CIT. Totes les botigues i serveis adherits a la campanya aporten un obsequi o un val de descompte del seu establiment per sortejar, a principis de juliol, juntament amb les experiències cedides pels 30 municipis organitzadors.

Durant tot el mes de juny de 2019 i per cada compra en els establiments adherits del nucli antic identificats amb el cartell de la campanya, els clients poden omplir una butlleta per participar en el sorteig dels premis cedits pels comerciants i els 30 municipis organitzadors.

Conveni de col·laboració per formalitzar la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES

Amb l’objectiu de seguir treballant en xarxa compartint recursos i experiències per organitzar la campanya BARRIS ANTICS però també d’altres accions conjuntes de promoció comercial, turística i cultural, els 30 municipis organitzadors estan signant aquests dies un conveni per formalitzar la Xarxa de Barris Antics amb Projectes. El Vendrell, que és el municipi promotor i coordinador de la campanya, ara també ho és d’aquesta Xarxa, que està oberta a qualsevol municipi de Catalunya que s’hi vulgui sumar.

Cal recordar que aquesta trentena d’ajuntaments, l’any 2017 van guanyar la Copa Espanya creativa, un reconeixement nacional a la iniciativa més creativa pel seu contingut, forma de fer i excepcional per la seva organització en xarxa.



©2019 Ajuntament del Vendrell