04 10 Trobada entitats socialswLa IV Trobada d’entitats socials tindrà lloc el dissabte 27 d’abril i té com a objectiu fer una reflexió sobre el paper clau de les entitats socials i posar en valor la tasca que fan centenars de persones voluntàries cada dia.

La Plaça Nova acollirà durant tot el matí, de 10h a 14h, una jornada on hi seran presents una dotzena d’entitats de voluntariat social del municipi i que també té per a finalitat donar l’opció a aquestes entitats a sortir de les seves seus socials i trobar-se en un espai públic i comunitari.

El lema d’aquesta IV trobada serà “Implicació2 = transformació social”, una fórmula que, segons Àngels Garreta, de la Fundació Santa Teresa, pretén fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. “Si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació és possible i s’anirà multiplicant”, ha afegit.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat i ha agraït la gran tasca que fan les persones que conformen l’ampli ventall d’entitats socials del Vendrell, “que dediquen una part del seu temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat”.

En concret, les entitats participants a la trobada del dia 27 d’abril seran Mans Unides; Càritas; Oxfam Intermón; l’Associació Donants de Sang del Baix Penedès; l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF); l’Associació Trèvol, Educació i Acció social; Creu Roja; la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona; l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAVC); l’Associació de voluntaris de Protecció Civil, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

La Trobada començarà a les 10.30h amb un parlament de Rosa Font (Càritas). Tot seguit, a les 11h, hi haurà música a càrrec d’UPUNTÚ; a les 12h, actuació dels Gegants i Nans del Vendrell, a les 12.30h Concert dels Grallers Tocats de Canya i a les 13h, una Batucada amb el Drac de Foc El Cabrot.

De forma prèvia a la Trobada, el proper 24 d’abril, a les 19h, a la Sala La Fusteria, s’inaugurarà l’exposició “El Voluntariat a Catalunya. Connecta’t al voluntariat” i que recull el testimoni de persones voluntàries d’arreu del país. El muntatge explica les seves vivències, emocions i sensacions, i busca donar a conèixer a la ciutadania què és el voluntariat i els diferents àmbits on es pot desenvolupar. La mostra es podrà visitar fins el 4 de maig.



©2019 Ajuntament del Vendrell