04 02 24 Gimàstica gent gran1 webA partir d’aquesta setmana tenen lloc les inscripcions per participar en el Curs d'entrenament de la memòria, el Curs de txi-kung i el Curs d’activitat física adaptada per a gent gran (Vital Activity), que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. Les inscripcions es poden fer a Serveis Socials, al c/ Quarter, número 4, i, per a algunes activitats, també a l’Esplai del Tancat. Les places són limitades, però el curs també estarà condicionat pel nombre de participants, ja que si no són suficients es pot anul·lar.

 

El Curs d’entrenament de la memòria començarà el 2 i el 5 d’abril, segons l’opció. L’activitat anirà a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dimarts de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h, a l’Esplai del Tívoli, i els divendres de 10 h a 11.30 h, a l’Esplai del Tancat. La matrícula per a aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (abril -juny). El curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciar les diferents funcions cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu, afavorir la comunicació i potenciar les relacions.

El Curs de txi-kung començarà l’1 o el 5 d’abril, segons l'opció. Els matriculats en la primera opció faran la classe els dilluns d’11 h a 12.30 h o bé els dimecres d’11 h a 12.30 h, a l'Esplai del Tívoli. També hi ha la possibilitat de fer classe dos dies a la setmana, els dilluns i dimecres. Aquest taller anirà a càrrec de Vital Activity. La matrícula té un cost de 33 euros per trimestre (abril-juny), una classe a la setmana, i de 44 euros si s’opta per fer classe dos dies a la setmana.

El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic. Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment; expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i d’energia, i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació, o estimular les defenses del cos.

Les activitats físiques adaptades per a la gent gran es divideixen en activitats de gimnàstica que es practiquen a l’exterior (si les condicions meteorològiques són adverses, es faran a l’interior de l’esplai) i activitats físiques saludables que es realitzen a l’interior dels diferents esplais del Vendrell.

La gimnàstica a l’aire lliure és una activitat física dirigida amb diferents aparells adaptats per a la gent gran. Començarà el 3 d’abril de 2019, a l’Esplai del Tancat, i tindrà lloc els dimecres d’11 h a 12.15 h.

Les activitats físiques saludables per a gent gran es fan a l’interior dels esplais i són un treball de combinació de teràpia d’esquena, prevenció de caigudes, relaxació i reeducació postural. S’iniciaran el dijous 4 d’abril de 2019, a l’Esplai del Tancat, i es faran d’11 h a 12.15 h.

Les activitats de gimnàstica adaptada per a gent gran aniran a càrrec de Vital Activity. La matrícula per a aquest curs té un cost d’11 euros per trimestre (abril-juny). Les places són limitades.

Com a novetat, aquest trimestre s’hi ha introduït l’activitat de caminades saludables, uns recorreguts per caminar per diferents rutes del municipi del Vendrell que contribueixen a aportar la dosi d’activitat física que es necessita en benefici de la salut. Cada setmana es farà una ruta diferent durant dues hores i mitja, acompanyada i guiada per un monitor. Els recorreguts seran de nivell físic fàcil o moderat i estaran a l’abast de tothom.

Les caminades permeten enfortit els lligams socials, fer amistats i conèixer una mica més els territori, que sovint és desconegut.

L’activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, a controlar la hipertensió, a millorar el nivell de glucèmia i a reduir l’estrès, la depressió i el risc d’infart cerebral.

Tothom que vulgui prendre part en les caminades haurà de formalitzar la inscripció trimestral, que té uns cost simbòlic de 3 €. Els punts d’inscripció són:

- Esplai del Tancat, dimarts i divendres, de 18 a 20 h i dimecres i dijous de 10 a 12 h.

- Serveis Socials: C/ Quarter, 4. Tel. 977 16 64 16.

El dia 4 d’abril, a les 10 h, a l’Esplai del Tívoli, es farà una reunió informativa per parlar de les caminades saludables.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell