04 01 loreños mundowAquest matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha presentat la Trobada de “Loreños por el mundo” que es durà a terme al Vendrell el proper dissabte 6 d’abril. L’objectiu d’aquesta trobada és aplegar el major nombre de ciutadans i ciutadanes originaris de Lora del Río (Sevilla) i que per diverses circumstàncies fa anys que viuen fora de la seva localitat. La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Cultura i Turisme, Eva M. Serramià, i de José Manuel Cabrera, vendrellenc nascut a Lora del Río.

Aquest ha explicat que, a banda d’una trobada anual a la pròpia Lora del Río que fan cada setembre amb motiu de la seva Romería, periòdicament celebren trobades arreu. Atès que al Vendrell i a tota la demarcació de Tarragona també hi ha nombrosos veïns d’aquesta ciutat sevillana, en aquesta ocasió s’ha volgut impulsar la trobada a la capital del Baix Penedès.

Els participants arribaran majoritàriament divendres i s’allotjaran a l’Hotel Nuba i després, el 6 d’abril al matí, faran una visita guiada per tècniques del Museu Deu al centre històric del Vendrell. Coneixeran espais com el Portal del Pardo, l’Església del Sant Salvador, la Plaça dels Germans Ramon i Vidales o el Museu Deu, entre altres. A la trobada hi assistiran també representants de l’Ajuntament de Lora del Río.

Ja a la tarda, els Loreños participants assistiran a un seguit de representacions culturals pròpies d’Andalusia al Teatre Àngel Guimerà, com ara l’actuació de diversos quadres de ball, cors rocieros i cantants de cançó espanyola.

En la Trobada d’aquest cap de setmana hi col·laboren l’Ajuntament del Vendrell, l’Ajuntament de la Llagosta, l’Ajuntament de Lora del Río, la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, la Casa de Andalucía de la Llagosta i la Casa de Andalucía de Cunit.©2019 Ajuntament del Vendrell