03 26 rp nous cicles formatius ins andreu nin01 webEl regidor d’Educació, Kenneth Martínez, i la directora de l’institut Andreu Nin, Susana Ecay, han anunciat dos nous cicles formatius per al curs 2019-2020, un grau mitjà relacionat amb activitats esportives i un de superior sobre integració social.

El Grau Mitjà Conducció activitats físiques i esportives en el medi natural s’impartirà en horari de matí al nou institut escola, ubicat a la zona del Botafoc, i complementarà el Grau superior Ensenyament i Animació Socioesportiva que ja s’imparteix a l’institut Andreu Nin. Aquest grau mitjà capacita per fer de guia per senders i zones de muntanya a peu, en bicicleta o a cavall, on no són necessàries tècniques d’escalada ni d’alpinisme. També forma tècnics d’esports d’aigua, urbans i d’altres emergents.

El Grau Superior d’Integració Social es farà en la modalitat FP dual, formació professional que es realitza en alternança entre el centre educatiu i l'empresa, en col·laboració amb la Fundació Santa Teresa. Les classes es faran en horari de tarda i les pràctiques al matí. Aquest títol capacita per a programar, analitzar, implantar i avaluar les intervencions en integració social aplicant estratègies i tècniques específiques, promovent la igualtat d’oportunitats i garantint la creació d’entorns segurs tant per a les persones destinatàries com per al personal professional.                

D’altra banda, també es va anunciar que, en horari de matí, el nou institut escola també acollirà els estudis de Grau Superior d’Educació Infantil, per tal d’establir dinàmiques amb els grups de P3 d’aquest centre i amb l’escola bressol que també està ubicada a la zona del Botafoc.

Kenneth Martínez, ha destacat la importància de la formació professional definint-la com a “clau i estratègica per tenir més oportunitats en la vida laboral i professional i, per tant, l’institut Andreu Nin és un centre estratègic”. En aquest sentit, Susana Ecay ha explicat que “des del centre oferim estudis partint de les necessitats del territori per donar les màximes possibilitats de treball als seus habitants”. 



©2019 Ajuntament del Vendrell