03 25 rp monifestat webDel 29 al 31 de març, més de 700 joves monitores i monitors es reuniran al Vendrell per celebrar la Monifesta't 2019.

La Monifesta't és la Trobada de Monitores i Monitors d'Esplais Catalans, i serveix per reivindicar i visibilitizar la tasca educativa voluntària que es fa en els esplais. L’esdeveniment començarà el divendres 29 de març i finalitzarà el diumenge 31 amb la celebració d’un gran acte reivindicatiu.

 

Esplais Catalans-Esplac, l'associació d'esplais laics i progressistes de Catalunya, organitza la Monifesta't, la Trobada de Monitores i Monitors, que se celebra cada 3 anys. Enguany assoleix un récord de participació històric: més de 700 joves de 45 esplais es trobaran al Vendrell per formar-se i fer activitats plegats.

Sota el lema “Perseguim utopies, construim el món que volem”, el fil central de la Monifesta't serà reivindicar que l'educació és l'eina més potent per canviar el món i que les monitores i monitors són agents actius d’aquest canvi.

El programa de la Monifesta't inclou activitats de coneixença, més de 50 tallers i formacions, dinàmiques, concerts, i un gran acte reivindicatiu. A més a més, algunes de les activitats seran obertes a tots els habitants de la localitat, com per exemple, la festa que tindrà lloc el dia 28 al vespre. També, al llarg de tot el cap de setmana, diverses entitats i associacions del món social com SOS Racisme, Vicky Bernadet, Setem, o l'Observatori contra l'homofòbia, entre moltes altres, oferiran informació i tallers a tothom qui vulgiu apropar-s'hi.

L'edició d'enguany, al Vendrell, compta amb l'esplai Zig Zag com amfitrió. Aquest esplai, amb més de 20 anys d'història a la ciutat, està format en l’actualitat per 55 infants i 13 monitores i monitors.

 

El regidor d'Infància i Joventut, Kenneth Martínez, ha destacat la importància dels esplais i de les seves monitores i monitors en l'educació en el lleure, fora de l'educació reglada, essent un dels reptes que s'han de treballar com a garantia fonamental de la justícia social, a través de l'educació en valors a infants i joves mitjançant tot tipus d'activitats.

 

Dossier de premsa



©2019 Ajuntament del Vendrell